Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hova, és hogyan kell kamatadót...

Hova, és hogyan kell kamatadót fizessek?

Figyelt kérdés

Magyar állampolgár vagyok, állandó magyar lakcímmel, Ausztriában dolgozom, a fizetésem itt kapom euróban, valamint az ideiglenes lakcímem is ide szól, de a Litván Revolut Bank ügyfele vagyok, és a bankban tartott pénzemre kamatot kapok.(Minimálisat, persze)

Centekről, jobb esetben eurókról beszélünk.

Kérdésem az volna, hogy melyik államnak kell (ha kell egyáltalán ilyen összegre), valamint milyen formában és hogyan kamatadót fizetnem?

aug. 16. 02:09
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Annak, ahol adóilletőséged van: ahol élsz. Ez gondolom Ausztria.
aug. 16. 05:34
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem vonják le automatikusan? Nem kérték be az adószámodat?
aug. 16. 08:45
 3/5 anonim ***** válasza:
22%

Magyarországra.

És nem csak kamatadót, de szochó-t is kell fizetned. Hála Orbánnak 2023.07.01 óta ez is terheli a kamatjövedelmeket.

Az éves adóbevallásba kell bevallanod. A 24-es év után csak 2025 május 20ig kell adóbevallást benyújtanod. Akkor kell nyilatkoznod, hogy 24-ben milyen kamat (és kamat jellegű) bevételed volt és ezután kell majd befizetned az adót és a szochót.

Revolut nem von le adót, szochót. Magyar bankok megteszik.

aug. 16. 09:16
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
A 3. válasz ignorálható. (1-es voltam)
aug. 16. 10:43
 5/5 Dávid ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy osztrák adóilletőségű vagy. Automatikusan addig maradsz magyar adóilletőségű, amíg az meg nem változik.
nov. 12. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!