Milyen díja van a lakáshitel előtörlesztésnek?
2es ostobaságot ír.
Előtörlesztéshez nem kell semmit módosítani. Nem változik tőle a futamidő, csak a tőke csökken, így a kamatok is (atttótl függgően mikor törleszted).
A kondiciókat a bankodnál találod.
Attól függ mikor és mennyit, mekkora hitelre akarsz törleszteni, de elmondható, hogy megéri. Semmiképp nem jobb alszámlán parkoltatni és onnan fizetni, ez mekkora ostoba egy komment volt....
Fundamentánál volt olyan, hogy nincs tőke előtörlesztés, ott valóban csak előre lehet befizetni, amitől csökken a futamidő, viszont ennek semmi díja nem volt.
Legutóbb befizettem a fennmaradó 600e-t és le is zárták az egészet, minden díj nélkül. De ez lakástakarékos hitel volt, nem sima banki.
1% körüli díja szokott lenni, a hírdetményben benne van általában.
Plusz nálunk pl. (K&H) ha nem a törlesztőt szeretnéd csökkenteni, hanem a futamidőt, az szerződésmódosításnak számít, így annak van még valami extra költsége. Legalábbis sokáig így volt, most éppen nem tudom még mindig így van-e. Azt nem tudom mennyi, mert mi mindig kiegyeztünk a törlesztő csökkentéssel.
Saját történet a futamidő csökkentéshez:
Én 5 éve vettem fel a CIB-nél fogyasztóbarát lakáshitelt, az első években többször előtörlesztettem, és mindig megkérdezték, hogy a futamidő vagy a törlesztő csökkenjen. Én a futamidőt választottam, és ez nem számított szerződésmódosításnak, csak a fogyasztóbarát hiteleknél szokásos 1%-ot kellett fizetni. Ez azért érdekes, mert a szerződésembe nekem is bele volt írva, hogy előtörlesztéskor csak törlesztőt lehet csökkenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!