Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen díja van a lakáshitel...

Milyen díja van a lakáshitel előtörlesztésnek?

Figyelt kérdés
Kell módosíani a szerződést vagy bármi egyéb díj?

aug. 14. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Altalaban 1%koruli elotorlesztesi dij van.
aug. 14. 09:04
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
Módosítani kell, mert változik a futamidő és/vagy a törlesztőrészlet. Az előtörlesztés mindig a tőkét törleszti, ezért a végső tartozásod nagyobb mértékben csökken, mint amit befizetsz, mert az onnantól számított kamatok is eltűnnek. Épp emiatt, a kieső kamatbevétel pótlására borsos kezelési költséget szoktak felszámolni. Kérdezz rá mennyi lenne az annyi, ha több mint amit a kamatokon megspórolsz, akkor inkább tedd fel azt a pénzt egy alszámlára és állítsd be, hogy onnan menjen a törlesztés és hagyd kifutni, közben meg egy csökkentett összeget havonta átvezetsz az alszámlára mint "törlesztő".
aug. 14. 09:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát ez elég szomorú hogy ilyen drága lenne. Az 1% baráti lenne ha igaz lenne.
aug. 14. 10:02
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

2es ostobaságot ír.

Előtörlesztéshez nem kell semmit módosítani. Nem változik tőle a futamidő, csak a tőke csökken, így a kamatok is (atttótl függgően mikor törleszted).

A kondiciókat a bankodnál találod.

Attól függ mikor és mennyit, mekkora hitelre akarsz törleszteni, de elmondható, hogy megéri. Semmiképp nem jobb alszámlán parkoltatni és onnan fizetni, ez mekkora ostoba egy komment volt....

Fundamentánál volt olyan, hogy nincs tőke előtörlesztés, ott valóban csak előre lehet befizetni, amitől csökken a futamidő, viszont ennek semmi díja nem volt.

Legutóbb befizettem a fennmaradó 600e-t és le is zárták az egészet, minden díj nélkül. De ez lakástakarékos hitel volt, nem sima banki.

aug. 14. 10:15
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

1% körüli díja szokott lenni, a hírdetményben benne van általában.

Plusz nálunk pl. (K&H) ha nem a törlesztőt szeretnéd csökkenteni, hanem a futamidőt, az szerződésmódosításnak számít, így annak van még valami extra költsége. Legalábbis sokáig így volt, most éppen nem tudom még mindig így van-e. Azt nem tudom mennyi, mert mi mindig kiegyeztünk a törlesztő csökkentéssel.

aug. 14. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
Futamidő csökkentés teljesen más sztori, annak nyilvén van szerződésmódosító díja, de semmi értelme azt választani véleményem szerint.
aug. 14. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Saját történet a futamidő csökkentéshez:

Én 5 éve vettem fel a CIB-nél fogyasztóbarát lakáshitelt, az első években többször előtörlesztettem, és mindig megkérdezték, hogy a futamidő vagy a törlesztő csökkenjen. Én a futamidőt választottam, és ez nem számított szerződésmódosításnak, csak a fogyasztóbarát hiteleknél szokásos 1%-ot kellett fizetni. Ez azért érdekes, mert a szerződésembe nekem is bele volt írva, hogy előtörlesztéskor csak törlesztőt lehet csökkenteni.

aug. 14. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Mert évi egy alkalommal díjmentes.
aug. 14. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!