Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik bankot ajánlanátok?

Melyik bankot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

24 éves leszek nem sokára, és nem akarok az OTP-nél maradni, mert brutális költségei vannak. Eddig a Junior jó volt, de most eljött a váltás ideje.

Amiket tudni kell:

-Havi 300-350 ezer forint körüli összeg szokott a számlámra érkezni.

-Félévente muszáj utalnom 130-300 ezer forintot(tandíj)

-Egy-két havonta utalok 30-40 ezret egyben.

-Olyan bank kéne aminek van bankfiókja Győrben, vagy Sopronban, vagy a környéken, mert én jobban szeretem a személyes ügyintézést.

-Netbank nem fontos.

-Revolut/Wise nem jó, mert a főnököm nem fogadja el.

Olyan, hogy minden hónapban utalok, olyan nincs.

Olyan kéne amin lehetőleg ingyenes, vagy legalább kedvező az utalás, és nem vesz le egy halom pénzt akkor mikor megérkezik a fizetésem, vagy vásárlok a boltban. Az sem hátrány, ha az uniós országokban is használható a kártya, bár ez nem feltétlen fontos szempont.

Ajánlották a Gránit bankot, de annak nincs bankfiókja a környéken, így az kilőve. A Magnetbank meg jól értem akkor jó nagy pénzt leszakít utalásnál, pont úgy mint a CIB.

aug. 13. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Bankok tranzakciós díjai a jogszabályokról függenek jórészt

Bankmonitorra vagy bank 360-ra beírod mit akarsz aztán kiköpik a lehetőségeket

aug. 13. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Mennyi az a brutális költség?
aug. 13. 14:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha te bankfiókban akarsz utalni mint egy őskövület, akkor számíts arra, hogy az mindenhol drága lesz.

Gondold újra a fiókhoz való ragaszkodást és a digitális bankoláshoz való hozzáállást - vagy vállald a tetemes költségeket…

aug. 13. 14:58
 4/6 anonim ***** válasza:

"Revolut/Wise nem jó, mert a főnököm nem fogadja el."

A főnök nem mondhatja meg, hogy melyik bankkal szerződhetsz csak le.

Te megadod a bankszámlaszámodat (bármilyet) és ő köteles oda utalni a béred. Még akkor is, ha mondjuk nem saját számlaszámot adtál meg. Köze nincs hozzá.

"A munkabér kifizetése – ide nem értve a nem magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára történő átutalást – a munkavállaló részére költséget nem okozhat."

Ebből a passzusból az következik, ha nem "belföldi" a bankszámlád, ahova kéred a béred utalni, akkor a munkáltató az utalással járó "plusz" költségét megtéríttetheti veled.

aug. 15. 03:43
 5/6 A kérdező kommentje:

4, pedig nem fogadja el. Kollégámnak Revolutja volt, és nem volt hajlandó oda utalni neki a pénzét, hanem inkább kihozta neki borítékban. Nem multinál dolgozunk, hanem tipikus kis magyar cég, szürke megoldásokkal, stb. De nem ez a lényeg.

Most van online bankom, azon szoktam utalni ha szükséges, de hallottam olyat, hogy sok bank az online bankért is számol fel plusz pénzt. Így azért írtam, hogy az nem feltétlen szükséges, bár tudom, hogy kényelmesebb.

aug. 22. 06:23
 6/6 A kérdező kommentje:
A bankfiòk meg azért kell, mert jobban szeretek személyesen ügyet intézni ott. Pl múlt évben kicserélték a személyi igazolványomat, és amint az megérkezett bementem a bankfiókba, és 5 perc alatt átírták a személyi igazolvány számomat. Ez nekem online egy örökkévalóság lett volna ez az ügyintézés, mert nem értek ezekhez, és nem is érdekel egyáltalán. Egyszer intéztem online kötelező biztosítás átvezetést, és az is 8 hónapomba telt, meg 50 emailembe, meg 10 telefonálgatásomba kb mire nagy nehezen megmozdultak(személyesen nem tudtam akkor megoldani, mert nem voltam itthon). Azóta fóbiám van az online ügyintézéstől.
aug. 22. 06:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!