Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ezt megteheti a végrehajtó?

Ezt megteheti a végrehajtó?

Figyelt kérdés

Múlthónapban a végrehajtó inkasszót tett a bankszámlámra, és elvitt a fizetésemből 180 ezer forintot. Utána kaptam egy levelet ettől a végrehajtótól, hogy a fizetésem 33%-át vonni fogják augusztustól. Ez tegnap meg is történt, viszont, ami a bankszámlámra érkezett maradék fizetés, azt is levont az utolsó forintig, tehát 0 forintot hagyott.

Ezt megteheti?

Facebookon olvastam egy ilyet: "Az inkasszó időtartama, 35 nap. Az első alkalommal, 60 ezer Ft a mentes rész. A rossz hír, hogy a 35 napba, 2 munkabér/ellátás érkezik, a második egészében vihető."

Keresgettem a neten ezzel kapcsolatban, de nem találtam pontos infót..

aug. 6. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ha a 35 nap alatt bármilyen jóváírás érkezik a számlára, azt az egyszeri mentes részen felül teljes mértékben viszi a végrehajtó.

Sőt, a 35 nap letelte után, akár már a 36. napon indíthat egy újabb inkasszót. Plusz vonhatja a fizetésedből is a tartozást.

Azt meg ne mondd, hogy meg vagy lepve, hisz az első inkasszó előtt jópár levelet kaptál ebben az ügyben, kérhettél volna pl. részletfizetést. Vagy hivatkozhattál volna arra, hogy a tartozásod nem létezik, elévült stb.

aug. 6. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Meg mindig megallapodhatsz a vegrehajtoval. Tessek szepen felkeresni. Es akkor leveszik az inkasszot es a fizetesletiltast. Cserebe vallalod hogy minden honapban fizetsz a megallapodas szerint.
aug. 6. 15:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem lepődtem meg. Számítottam rá, ha elkezdek dolgozni akkor ez fog történni, csak nem értettem miért vonta le az összeset a számlámról, de így már értem. Nem akarom megkeresni, mert így legalább hamarabb letelik a tartozás.
aug. 6. 15:35
 4/5 gungasam ***** válasza:
45%
A végrehajtó mindent megtehet, még tejelhet is valakinek abból amit tőled elvesz, hálából amiért belejutott a pozícióba. Schadl-Völlner bűnügy...Kitalálja, hogy mennyi lesz a saját része a vagyonodból. Érdekes, hogy ilyen szép "magyarosan" csengő nevük van!! Kérdés, hogy ez általános a végrehajtóknál vagy csak lopóknak van ilyen különleges hangzású neve? Félek az általánosságtól.
aug. 26. 16:48
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
Az, hogy egyes végrehajtók ilyen módon jutottak "munkához" nem kell, hogy az összeset minősítse. A többséget nem érinti ez a fajta korrupció, mert van, aki már akkor végrehajtóként dolgozott, amikor - némi túlzással - Schadl még meg sem született.
aug. 27. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!