Ezt megteheti a végrehajtó?
Múlthónapban a végrehajtó inkasszót tett a bankszámlámra, és elvitt a fizetésemből 180 ezer forintot. Utána kaptam egy levelet ettől a végrehajtótól, hogy a fizetésem 33%-át vonni fogják augusztustól. Ez tegnap meg is történt, viszont, ami a bankszámlámra érkezett maradék fizetés, azt is levont az utolsó forintig, tehát 0 forintot hagyott.
Ezt megteheti?
Facebookon olvastam egy ilyet: "Az inkasszó időtartama, 35 nap. Az első alkalommal, 60 ezer Ft a mentes rész. A rossz hír, hogy a 35 napba, 2 munkabér/ellátás érkezik, a második egészében vihető."
Keresgettem a neten ezzel kapcsolatban, de nem találtam pontos infót..
Így van, ha a 35 nap alatt bármilyen jóváírás érkezik a számlára, azt az egyszeri mentes részen felül teljes mértékben viszi a végrehajtó.
Sőt, a 35 nap letelte után, akár már a 36. napon indíthat egy újabb inkasszót. Plusz vonhatja a fizetésedből is a tartozást.
Azt meg ne mondd, hogy meg vagy lepve, hisz az első inkasszó előtt jópár levelet kaptál ebben az ügyben, kérhettél volna pl. részletfizetést. Vagy hivatkozhattál volna arra, hogy a tartozásod nem létezik, elévült stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!