Szeretnék hitelre venni egy 35-40 milió közti lakást. Van egy 50-55miliót érő házam amit betennék fedezetbe. A nettó fizetésem ami kártyára jön 350 000 ft 24 éves vagyok.Nincs hitelem,egyedülálló vagyok 5 milió önerőt tudok belerakni .?
Működhet a hitel ezekkel a feltételekkel?
A házam bedobása nélkül az 5 M önerővel megkaphatom a hitelt?
Nyilván megfogom.De hónapok mulva esedékes
Addig gondoltam futok itt egy kört biztosan vannak olyanok akik tisztában vannak a helyzettel és megosszák nekik előre is köszönöm
"A házam bedobása nélkül az 5 M önerővel megkaphatom a hitelt?"
Nem, minimum 20% önerő kell.
35 milliós lakás 20%-a 7 millió. Ha csak 5 millió önerőd van, akkor pótfedezre lesz szükséged.
A fizetésedbe meg nagyon max 23millió hitel fér bele,
28 milliónál drágább lakást erre a fizetésre még pótfedezettel se tudsz venni.
Ha a nettód kevesebb lesz, amint betöltöd a 25-öt, akkor valszeg még ennyi hitelt se adnak most.
3 as köszi a választ
A 7 milió önerőt összetudom szedni
Ebben az esetben ingatlanfedezet nélkül megkapnám egy 30-35 milió közötti lakásnak a hitelét míg 24 éves vagyok.?
6os.Ezt nemigazán értem
24 éves vagyok jelenleg és összetudom szedni a 7 M-et mig nemtöltöm be a 25 öt
#5 - Nem dolgozom bankban, nem tudom, hgy a bankok az idei vagy a jövő évi nettóddal számolnak-e.
"A 7 milió önerőt összetudom szedni
Ebben az esetben ingatlanfedezet nélkül megkapnám egy 30-35 milió közötti lakásnak a hitelét míg 24 éves vagyok.?"
Mint írtam erre a fizetésre 23 millió a nagyon max. Ha 7 milliót mellé raksz, akkor a 30 millió éppen csak megvan.
De az egyéb költségekre nem marad semmi pénzed így ha megadnák akkor se javasolt.
Erre a gyenge fizura max havi 105 ezres törlesztő vállalható be biztonsággal, ami 25 évre olyan 16 millió. Ha a jövő évi 286-os nettódat nézzük, akkor arra havi 85, azaz 13 milla vállalható be. Ez annyit tesz, hogy max olyan 16 milliós kéglit nézhetsz.
Ne akard magad tökön szúrni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!