Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha a hitelkártyára nagyobb...

Ha a hitelkártyára nagyobb összeget utalok, akkor zárolhatnak nagyobb összeget is, mint a hitelkeret?

Figyelt kérdés
Szeretnék autót bérelni, amihez hitelkártya kell. Bérléskor a cég 2500 dollárt fog zárolni a hitelkártyámon. Viszont ez kb. egymillió forint lenne, amekkora hitelkeretet nem kapok, mivel nincs elég fizetésem hozzá. A számlámon van pénz, a betéti kártyámon lehetne zárolni ekkora összeget, de a betéti kártyát meg nem fogadja el az autóbérlő cég. De mi van akkor, ha a hitelkártyára többet utalok, mint az előző hónapban elköltött pénz? Mondjuk ráutalok plusz egymilliót. Ez esetben tudnak zárolni ekkora összeget a hitelkártyán, vagy ilyenkor visszautalják a maradékot? Egyáltalán hogy lehet ezt megoldani?

júl. 30. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
14%
A Hitel kártyára nem tudsz utalni! A hitel kártya mögött is ugyan úgy hitel számla van mint a betéti kártya mögött is betéti számla van. A hitel számládra csak anyit tudsz utalni amennyi a hiteled!
júl. 30. 14:47
 2/6 A kérdező kommentje:
#1: És akkor hogy lehet ezt megoldani?
júl. 30. 15:05
 3/6 BeefEater ***** válasza:
51%
Kérdezd meg a bankodat. Van, akinél előre "feltöltheted" a hitelszámlád, de van olyan is, aki ezért büntetést számolna fel.
júl. 30. 15:07
 4/6 A kérdező kommentje:
#3: Tudnál olyan bankot ajánlani, ahol lehetőség van erre az előre feltöltésre?
júl. 30. 15:15
 5/6 BeefEater ***** válasza:
53%

Nem, csak halványan emlékszem a feltételekre, amikor aláírtam, régen. Azóta nem néztem, mert nem volt erre szükségem.

Én a helyedben elkezdenék telefonálni a banknak.

júl. 30. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:
49%
Én is azt mondom, hogy hívd fel a bankot! A hitelkártya túltöltést általában nem díjazzák a bankok, de ettől még működhet a dolog.
júl. 31. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!