Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy hitelkártya esetében, a...

Egy hitelkártya esetében, a havi törlesztéssel, ismét növekszik a felhasználható hitelkeret?

Figyelt kérdés
2023. júl. 11. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha jól értem a kérdésed, akkor igen. Van egy kereted, amennyit költhetsz max. Nyilván ha törlesztesz belőle, azt újra elköltheted.

Én még egyszer sem fizettem mondjuk kamatot több év alatt, minden hónapban visszatörlesztem a hiányzót.

2023. júl. 11. 15:49
 2/2 krwkco ***** válasza:
100%

A hitelkártyát úgy kell tekinteni, mintha induláskor a hitelkeretnek megfelelő mennyiségű pénzed lenne egy számlán. Amennyit költesz belőle, annyit csökken. Ha fizetsz bele, akkor nő. Csak annyi a az eltérés egy sima számlától, hogy nem szabad túltölteni. Két egyenleg kimutatás között nem tölthetsz bele többet, mint amennyi tartozást az előző egyenleg mutatott.

Vagyis ha ennek betartásával pénzt utalsz rá, akkor azt akár azonnal elköltheted.

2023. júl. 11. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!