100millió forintos lakásokat miből tudnak "egyszerű" emberek vásárolni?
Ismerek olyat aki sima polgári munkát végeznek, kb kettőjük bevétele 1-1.1millió ft.
40közeliek, és most költöztek egy 110milliós lakásba(nem merem megkérdezni ,hogy sikerült)
Úgy lehet mondjuk, hogy 40 èves korukra azèrt ha nem teljesen èletkèptelenek, befigyel azèrt 10-20 millió forint megtakarìtás, jó esèlyel saját lakásuk is van, ami beleforgatnak.
Ès 40 èves kor körül (sajnos) már nem csak a nagyszülők, hanem a szülők utáni öröklès sem kizárt, egy pár esetèben ìgy akár kèt oldalról is.
Ha örökölsz mondjuk egy káposztásmegyeri, ès a túloldalról egy bèkásmegyeri panelt, az èrtèkesìtèsük után már 80-100 millió környèkèn vagy.
Nem megugorhatatlan abszolút.
Off:
Melyik cégnél fizetnek jól a fejlesztőknek?
Én senior fejlesztőként kérdezőéhez hasonló bért kapok, váltani próbáltam, de mindnehol húzzák a szájukat már a bruttó 1,4-1,5 millió körüli bérigényre is, így el se jutunk a szakmai interjúig.
#21 Igen, sajnos szomorú okból is lehet pénzük. Van egy ismerős házaspár, 40-esek, akárcsak mi. Egyiküknek az apukája, másikuknak az anyukája halt meg pár éve, mindkettő hirtelen. Nekünk szerencsére még mevannak a szüleink, de ki tudja, meddig.
#22 Rossz helyen próbálkozol. Nekem az előző munkahelyemen (pedig az egy kicsi nyugat-Magyarországi cég volt) is 1,5 körül fizettek a fejlesztőknek, most meg külföldre dolgozok contractorként, Euróért.
Próbálkozni kell. LinkedIn-en elég sok remote pozit hírdetnek. Én is elég sok helyre beadtam, 80%-ban hozzám se szóltak, volt, ahol az interjú végén közölték, hogy sajnos nem elég a tapasztalatom.
Aztán ahol most vagyok, ott is mutatta a LinkedIn, hogy 150-en jelentkeztek, nem is fűztem hozzá sok reményt, aztán mégis már több, mint 1 éve dolgozom itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!