Falusi CSOK-ra és régi típusú OTP lakástakarékra el lehet számolni ugyan azt a számlát?
Továbbra sem értem a csalás gondolatát. Először is a 8-10 éven keresztül fizetett, saját tulajdonú, lakáscélú megtakarításomat szeretném, a saját ingatlanom korszerűsítésre használni. Szerintem ez eddig semmilyen formában nem csalás. Oké, "lakáscélú megtakarítás állami támogatással", de 8-10 év után az egyetlen megkötés, hogy ingatlanra kell költeni, ezzel pedig ez a rész pipa.
A falusi CSOK esetében pedig megint tök mindegy, hogy miből fizetek ki egy ingatlan fejlesztést, ha egyszer a CSOK-ra jogosult vagyok. A falusi CSOK-ot utólag kapja vissza mindenki, aki igényli. A készültségi szint arányában fizetik ki, tehát ezt egyébként sem hitelbe adják, hanem elő kell finanszírozni. Továbbá sehol nem láttam még olyan kitételt sem, hogy a kivitelezést CSOK esetében ne lehetne LTP megtakarításból fedezni. Az egyetlen dilemmám, hogy így a végén ugye csak egyetlen számlám lesz majd, amit majd mindkét ügylethez fel tudok mutatni. (A számla összegét még nem tudom, mert még ajánlatokat sem kértem. A kiutalás is majd csak hónapok múlva lesz esedékes.)
Csalást vagy visszaélést egyébként szerintem eleve kizárt, hogy elkövessek, mivel mindkettő ügyletet egy intézményen belül, az OTP-ben kell majd elindítanom, ráadásul szerintem egyszerre is kellene ezt megtennem. Nyilván, amikor a kiutalást intézem, akkor elbeszélgetek majd az ügyintézővel is, és ha tényleg nem lehet, akkor úgyis jelezni fogja, de nem értem, mi zárná ki ennek a lehetőségét, vagy miért lenne ez bármilyen formában csalás!? Az én szememben ez úgy néz ki, hogy van egy LTP-m, ami lejárt, így hamarosan fel kell használnom valami lakáscélra. Emellett elméletileg jogosultak lennénk a falusi CSOK-ra is. Miért ne használnánk ki mindkettőt, ha már adott a helyzet? Ha nem kötöm össze a két dolgot, (pl. LTP-ből építek egy új szobát a házhoz, a falusi CSOK-ból meg építek egy másikat) anyagilag akkor is ugyanott leszek, de így akkor tényleg lenne két külön számlám. Csak hát, ha nem kell a két szoba, akkor felesleges lenne csak a számlák darabszáma miatt kettőt is építeni...) Emiatt merült fel a kérdés bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!