Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jogosult lennék ennyi hitelre?

Jogosult lennék ennyi hitelre?

Figyelt kérdés

Egyedülállóként vennék fel lakáshitelt, nettó 700 ezer a fizetésem.

Van egy meglévő személyi kölcsönöm amit havi 45 ezerrel törlesztek. A lakáshitel havi törlesztője 25 évre 200 ezer forint lenne.

Összesen 245 ezer menne el törlesztőre, ami a fizum 35%-a lenne. A gyakorlatban ezt engedi valamelyik bank? (Tudom, hogy elméletben lehet, de ugye a bankok sokszor szigorúbbak ennél).

2024. jún. 25. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

JTM szinten beleférnél. Ettő lfüggetlenül még ezer okból bukhatnál.

Szerintem 20 éven keresztül havi 200e Ft egy konkrét hitelre, ráadásul jelzálogra, rettenetesen sok.

Én nem mennék bele. Szerintem túl akarsz nyújtózkodni mint kellene.

Ez 60M visszafizetendő lenne. Nem kevés.

Persze te tudod.

2024. jún. 25. 15:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát meglehet, de azért igyekeznék folyamatosan előtörleszteni és hamarabb visszafizetni. Meg ugye 200 az csak most tűnik soknak, 6-7 év múlva már nem lesz olyan nagy összeg, főleg az akkori magasabb fizum mellett.
2024. jún. 25. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak akkor ha addig annyira emelkedni fog a fizetésed.

Ebben biztos vagy, hogy ennyire emelkedni fog, illetve nem raknak ki egyik napról a másikra?

Nem a hitelt ellenzem, nekem is van, több is mint ideális lenne.

Ennyit nem mernék felvenni.

Persze azt is te tudod, hogy mennyit tudsz félretenni, hogy előtörlesztgess.

2024. jún. 25. 15:44
 4/6 A kérdező kommentje:

#3: igen, biztos, hogy nőni fog a fizetésem a következő években, de hitelbiztosítást mindenféleképpen kötnék vész esetére.

Most egyébként havi 300-at teszek félre és 150 ezret fizetek albérletre. A 150-es albi díjat cserélném le 200 ezer hiteltörlesztőre. Nincs túl sok kiadásom amúgy :) gyerek, kutya, macska nem játszik.

2024. jún. 25. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez az utóbbi pár év inflációja után egyáltalán nem olyan vészesen sok. A személyi kölcsönt úgyis pár évet belül visszafizeted. A fővárosban egy közepesen jó helyen lévő 2-3 szobás lakás bérlete többe kerül. Ha meg van jó fizetésed, tudni fogsz majd pár évente előtörleszteni is. Nyilván érdemesebb a személyi kölcsön előbb előtörleszteni, gondolom annak nagyobb a kamata. Ha meg véletlenül rosszabbodna a helyzeted, várhatóan sokkal jobb pénzért fogod tudni eladni a lakást. Legnagyobb valószínűséggel jobban jársz a hitellel, mint egy albérlettel.
2024. jún. 25. 16:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel megkapod és szerintem is bevállalható.
2024. jún. 25. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!