Nyithat egy 16 éves önkéntes nyugdíjpénztári számlát a szülő "engedélye" nélkül?
Értem ez alatt azt, hogy a szülőnek nem kell aláírnia a nyilatkozatot?
Megteheti a gyerek, hogy beazonosítsa magát? (kiemelt közszereplő nyilatkozat)
Belépéshez vállalni kell, hogy fizeti a tagdíjat. Nincs jövedelme, hogy teheti meg?
Köszönöm.
"Belépéshez vállalni kell, hogy"
Miért akar nyugdíjpénztárt nyitni jövedelem nélkül? Semmi értelme.
Szülői beleegyezés nélkül nem nyithat kiskorú személy.
Amúgy minek kell neked kiemelt közszereplői nyilatkozat? Valaki rokonod ismert ember?
5: Szerintem nem mindegy, mert valaki ismeretlenül pénzügyileg veszteséges döntést akar hozni es 40 évig fizetni egy konstrukciót, amit nem is ismer. Nyugdíjpénztár egyetlen előnye, hogy az éves befizetett adód egy részét vissza lehet igényelni, másképp nem sok értelme van.
Ráadásul 18 év alatt 65+ éves korodra akarsz elkezdeni spórolni? Nincs szükséged pénzre a tanulmányodra, első saját lakásra, autóra stb, kizárólag az érdekel, hogy nyugdíjad legyen?
Uhh az lemaradt, hogy jövedelem nélkül nyithat e. Szerintem igen. Nekem sincs fix jövedelmem viszont nekem az OTP-nél van nyugdíj előtakarékossági számlám 20 éves korom óta. Oda nem kell havi fix összeget fizetni, hanem amikor kedvem tartja utalok rá. (Persze, valamennyire rendszeresnek kell lennie, de nincs meghatározva fix összeg). Lakástakarékom is van, oda is havi fix összeget utalok.
Szóval lényeg a lényeg szerintem nem kell ezekhez fix kereset.
+jó, hogy már fiatalon ezen gondolkodsz mert ki tudja, hogy mennyi lesz a nyugdíj (ha egyeltalán lesz) amire betöltöd a szükséges kort. De nem vagy semmivel elkésve, ha a szüleid nem engedik. 18 évesen is bőven ráérsz megnyitni
Nyithat, de csak a törvényes képviselő hozzájárulásával, aláírásával.
Itt a sárga boxba írja le ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!