Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Általában mivel jön ki jobban...

Általában mivel jön ki jobban az ember? Ha van egy kisebb összeg font számlán egy magyar bankban. Lásd alább.

Figyelt kérdés

Fontban nem szeretném tartani, és nem szeretnék font számlát fenntartani. Jelenleg más font számláján van.

(1) Ha kiveszi fontban (nem tudom lehet-e), majd az utcán forintba váltom.

(2) Ha átutalják elektronikusan egy forint számlára, és az utalás során váltódik át.

(3)Kiveszem rögtön forintba átváltva a bankból.

(4) Esetleg font számláról euró számlára érdemes utalni, és nem váltom át?

A költségeket nekem kell állnom (utalási, átváltási, stb.)

2024. jún. 15. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Korábbi tapasztalatok alapján az a legjobb, ha készpénzt beviszed a pénzváltóba, majd a kapott valutát beteszed a számlára személyesen.

A hátulütője, hogy kockázatos ennyi pénzt magadnál tartani, sose tudni hol akarnak kirabolni az utcán.

2024. jún. 15. 15:25
 2/5 anonim ***** válasza:

... egy kisebb összeg font.

Az nem olyan vészes, hogy kifigyeljék.

Egyébként, nyitni

Wise számlát, és arra utaltatni.

Vagy Revolutra.

2024. jún. 15. 19:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Kérem a kérdésre válaszoljatok. Vagy nem voltam érthető? A végén nem számlára kaarom a pénz, most van számlán, angol font számlán az OTP bankban. Az a kérdés, hogy onnan egy az egyben felvenni a jobb forintban, vagy fontban fel lehet venni, és utcán átváltani jobb. Vagy átutalni forint számlára. (Wise, Revolut és hasonlók nem jönnek szóba)
2024. jún. 15. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
legbiztonságosabb az aluljárókban átváltani
2024. jún. 15. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:

"Vagy nem voltam érthető?"

(2) ?

(4) ?

mintha számlára utalás lenne

2024. jún. 15. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!