Hogyha van már egy banknál egy magas törlesztő részletű hitelem (csekken fizetem), akkor ha szeretnék pénzt felvenni akkor ezt a bank megtudja-e, hogy ha nem vallom be hiteligényléskor?
18.33 igen, mi is így csináltuk. De mint említettem, ez már minden egyes banknál nem lehetséges.
Gondolom a fiókvezető tudja mit beszél, hiszen náluk pl. így van. És állítólag van még rajtuk kívül más bank is. Hogy pontosan milyen infót adnak ki nem tudom, de bocs, kiadható, hogy van e hiteled, és hitelkártyád, stb.
pl. végrehajtónak is kiadják. és képzeld ezt is biztos forrásból tudom.
így gondolom a bank és a végrehajtó nem illetéktelen személy, hogy megszegje a banki titoktartásra vonatkozó szabályokat. Ismét elmondom, tök tudja mi a neve, amiben szerepel ez a pár bank szerződésben rögzítve, hogy kiadják egymásnak az infót hiteligényléseknél.
Pont.
Tudomásom szerint egyelőre nem működik a "pozitív adóslista", azaz még egyik bank sem látja a másik bankban felvett hitelt, ha nincs nyoma a folyószámlán, de úgy hallottam, hogy szeretnék a bankok ezt bevezetni és a kormány is támogatja, mert így elkerülhető lenne a túlzott eladósodás.
Azt viszont simán el tudom képzelni, hogy személyes kapcsolatok útján a hitelbírálók, kockázatelemzők információkat tudnak szerezni egymás ügyfeleiről még akkor is, ha ez banktitok. Elég nagy a vándorlás a banki dolgozók között, akinek jók a kapcsolataik, meg tudják szerezni az információkat.
Ami biztos, ERSTE, MKB személyi kölcsön esetén központilag bírál, a Takarékszövetkezetekben viszont fiók szintű a döntés.
21:47 Úgysem tudod meggyőzni mert egyik fiókvezető(így írta) a barátnője. Meg szerződésben rögzítik szerinte LOL.
Személyes kapcsolatok alapján is hülyeség, minek kockáztatna? Körbetelefonálja az összes bankot? Mert egy-kettőben megkérdezni minden ügyfelet felesleges, sok idő (főleg annak aki a másik bankba van, és cseszteted egész nap).
Kedves 12.49-es.
Nekem viszont sok bank sok fiókvezetője (is) jó ismerősöm, ezért belelátok, hogy mennek itt a dolgok. Tudom, hogy bármilyen infók megszerezhetők az ügyfelekről, csak jó kapcsolatok kellenek hozzá...
Persze hogy meg lehet ha nagyon kell...
Tehát szerinted így zajlik:
- Szeva Péterkém, Józsi vagyok a CIB-től, ráérsz egy kicsit?
- Csá! Persze, mondjad!
- Van egy ügyfelem, meg kéne nézni van-e nálatok valamije.
Özv. Kovács Sándorné, szül: Takács Jolán, 1954 05 15 Putnok. 300 ezret akar a vén rib@nc.
- Oké, pillanat, már nézem is. Nincs benne a rendszerünkbe.
- Kösz! Szeva!
- Csá!
Ezt még 10 helyen eljátssza, naponta ötször;)
Jó a szituációs játék, tetszik:).
Nem egészen így zajlik a valóságban, de azért vannak cifraságok, elhiheted:)
Hivatalosan nem tudhatja, de ki fog derülni.
Nem publikus a módszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!