Mit csináljak ezzel a profittal?
Tényleg sokkal jobb dollárt tartani a párnacihában mint forintot...
Sokkal többet nem ér a pénze mint akkor amikor elkezdte venni.
De valaki leírhatná, hogy miért is kellene nyereségadót fizetnie!
1. számú melléklet az 1995. évi CXVII. törvényhez (Szja tv.):
...
7. Egyéb indokkal adómentes:
...
7.4. * a valuta, a deviza forintra, a forint devizára, valutára, valamint a devizának, a valutának más devizára, valutára való átváltásakor keletkezett árfolyamnyereség, feltéve, hogy az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik;
#10: 2004-ről nem tudok nyilatkozni, de 2009-ben, amikor az első fizetésemet megkaptam a frissen nyitott Raiffeisen számlámra, a netbankon már minden volt. Én magam 2013-ban vettem az első S&P 500 ETF-emet, az index alapok akkorra már biztosan mainstream választásnak számítottak, ugyanis bestsellerből tájékozódtam. De akárhogy is, a "ne kp-ban tartsd a pénzed" még annál is sokkal régebbi mantra.
Abban persze igazad van, hogy nincs értelme a múlton merengeni. A mai nullánál is nyilván valamivel magasabbak voltak a költségei. Mint mindennek, a dollárváltásnak is.
Közben keresgéltem, mert kíváncsi lettem hogy mióta vannak ETF-ek Magyarországon. Ezt a cikket találtam: [link]
Ezek szerint 2002-ben, és nem szaroztak, rögtön a Nasdaq 100 volt az első! Nem is akármikor, hanem a dotkom lufi kipukkanása után, az abszolút mélyponton, ahonnan újra csak nyerni lehetett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!