Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankok miért büntetik meg...

A bankok miért büntetik meg az embert?

Figyelt kérdés

Úgy látom ha van egy kis mínusz a számlán, egyből elkezdenek büntetni.

Pàr 100 forint mínuszban voltam, 10 napra rá már mínusz 10 ezerben annyit tettek rá... nem értem miért olyan nagy dolog ez. És miért nem arányosan büntetnek.

Mondjuk ha 3 hónap után felgyűlt mínusz 2k, rá lehetne tenni 5k büntetést, de így...

2024. máj. 29. 00:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
92%

"Pàr 100 forint mínuszban voltam, 10 napra rá már mínusz 10 ezerben annyit tettek rá... "

Ne kamuzzál màr ez ilyen 10.000%-os THM lenne ami nem is legális. Valami részlet van még ebbe a sztoriba amit te következetesennelhallgatsz.

2024. máj. 29. 03:22
 2/32 anonim ***** válasza:
70%
Cicám, kötöttél egy szerződést a bankkal... El is mondják mikor mi van. Tesség csak elővenni azokat a papírokat és nem csak nézegetni vagy porosodni hagyni. Minden benne van.
2024. máj. 29. 04:41
 3/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem buntetnek ok, csak penzugyi analfabeta valamit nem emlitett meg
2024. máj. 29. 04:54
 4/32 A kérdező kommentje:
Ez sima számla nem hitel, már többször előfordult. Próbáljátok ki...
2024. máj. 29. 07:47
 5/32 anonim ***** válasza:
87%

Velem még ilyen sosem fordult elő, pedig volt már, hogy átcsúsztam kicsit "minuszba".

Érdekes...

2024. máj. 29. 07:54
 6/32 anonim ***** válasza:
70%

Ha folyószámla hitel, akkor arra vonatkoznak bizonyos kamatok meg büntik ha nem időben fizeted ahogy ki van találva. Ismerni kellene a kondicióidat.

Nekem pl van hitelkártyám. Tudom, hogy ha nem fizetem vissza a teljes tartozást minden hónap végéig, akkor az egész tartozásra megy a kamat ami 20e Ft.

Ha KP-t veszek fel róla, akkor szintén azonnal megy az egészre a durva kamatozás, akkor is ha azonnal visszafizetem. (egyszer fordult elő véletlenül).

Ismerned kell a saját szerződésedet és kapásból rájösz, hogy nincs szó büntetésről.

2024. máj. 29. 08:24
 7/32 A kérdező kommentje:
Nem hitel, sima számla. Havonta pár 100 Ft a díj, ezért mehetett mínuszba. De ez nem nagy összeg.
2024. máj. 29. 08:32
 8/32 anonim ***** válasza:
59%

Nem lehet az éves kártyadíj?

Ha nem akarod megnézni a hirdetményt, legalább írd le itt, hogy melyik bank, milyen számlacsomag és milyen bankkártya! Hátha van aki kapásból többet tud.

2024. máj. 29. 08:34
 9/32 A kérdező kommentje:
Lehet, nem tudok részleteket. De az nem 10k lenne, és többször több bank megcsinálta különböző időpontokban.
2024. máj. 29. 08:46
 10/32 A kérdező kommentje:
Amúgy írják hogy fizessek be x összeget pár napon belül,befizetem,majd még többet kérnek... gondolom kicsúsztam a határidővel mert aposta későn adta át...
2024. máj. 29. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!