Szerintetek létezik, hogy a 2010-ben használt bankkártyám díját most (utólag) emelik le?
A bankkártyáknak éves díja van.
Ezt a szerződéskötéskor, és utána minden évben ugyanazon a napon leveszik a számládról.
Egészen addig, amíg meg nem szünteted a kártyádat
Egyébként mindig előre veszik le, amit most vettek le, az a következő év díja.
Kérdezd meg személyesen. Én is így jártam tegnap este.
Megnéztem az e-bankot, s a hónap elején nyitott bankszámlámhoz már megkaptam a kártyát, de még nem használtam, s leemelték az éves kártyadíjat. Ma megkérdeztem a bankban, hogy akkor hogy is van (4ezer FT) ez, mert ugye még nem is használtam, s már csak két hónap van az évből. Mire nagyon kedvesen felvilágosítottak, hogy mivel októberben nyitottam a számlát, így októbertől októberig tart egy év. Így a következő évit vették le. Minden év októberében le fogják venni a díjat. (van olyan számla, ahol nem kell fizetni a bankkártya díjáért, de nekem más opciók kedvezményesek.)
Menj be, kulturáltan érdeklődj, hogy te ezt most nem érted. Szerintem a takarékszövetkezet egy családias, segítőkész társaság. (Legalábbis amit én ismerek, az ilyen)
Új bankkártyát nem kell évente kérni.
Ameddig meg nem szünteted, addig használhatod, és addig vonják a díját is. Amikor meg 2-3 évente lejár, akkor kérés nélkül is küldenek új kártyát.
Rafináltak a bankok és a biztosító társaságok, mert bizonyos szolgáltatásokat nem kell kérni, automatikusan megújítják évfordulókor és minden kérdezés nélkül kiszámlázzák a díját.
Ha egy ilyen típusú szolgáltatást nem kér az ügyfél, akkor ennek lemondását írásban teheti meg a felmondási idő előtt. Pl egy bankkártya szerződést is fel lehet mondani, az előírt felmondási idő betartásával. A bank belekalkulálja, hogy az új kártyának legyártási ideje is van, tehát jóval az évforduló előtt kell nyilatkozni, ha az ügyfél nem kéri az új kártyát.
Tőlem megkérdezték. Felhívtak. Mondtam, hogy nem kérem, nem használom. A lejárat előtt egy hónappal be kellett vinni. (ezt sem értem, hogy miért, ha még érvényes egy hónapig.)
A számlakivonatokat visszakerestem és tényleg az aktuális évet vonják ilyenkor, így nincs mit reklamálnom. Csak fura, hogy nem előre kell fizetni év elején.
Köszi mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!