Mi történhetett a hitelkártyámmal?
500000 Ft a hitelkeret, tegnap volt rajta este kb 385 ezer Ft. Ma reggel megnéztem, és majdnem 800 ezret mutat a felhasználható egyenleg.
A Cetelem Bank nem tud semmit, nem tudok róla hogy túlfizetés lenne. Ráadásul ma éjfélkor számlazárás, és érdekes lenne ha az a nagy összeg lenne a rendelkezésre álló egyenleg. Ugye ami alapból rajta volt nem tűnhet el? Nagyon ideges vagyok de a Bank nem tud mondani semmit.
A hitelkeret a hitelkártyához tartozik. A hitelkeret 500000 forint, ami a maximális adósságod lehet.
A számla egyenleg mutatja a tényleges vagyoni helyzetedet. Ha 385 ezer, akkor 385 ezer forint követelésed van a bankkal szemben (ennyi pénzed van), ha -385 ezer forint akkor meg ennyi adósságod van a bankkal szemben.
A számla egyenleged és a hitelkeret összege a “felhasználható egyenleg”. Tehát ha van 500000 hitelkereted, meg még 385000 számlaegyenleged, akkor e kettő összegét, 885000 forintot tudsz vásárlásra költeni, azaz felhasználni.
Ha ezt megteszed, akkor egyrészt elköltötted a saját 385000-edet, és még további 500000 hitelt vettél fel és költöttél el. Ekkor lesz az egyenleged -500000, a hitelkereted pedig 0.
Nem tudom így világos-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!