Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakásvásárlás minimálbérből,...

Lakásvásárlás minimálbérből, hogyan?

Figyelt kérdés

2024. máj. 18. 20:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen, én is erre gondoltam, dehogy Budapest, egy garázst nem tudnék ott kifizetni :)

Vidék megfelelő lesz, kezdetben biztosan. Csak ugye minél kintebb megyek, se áram, se víz, szóval végülis meg kell gondolni, mire költöm, az egyébként tényleg nem könnyen megspórolt pénzemet. Még nincs nagyon félretéve amúgy, mostanában gondolkodtam el ezen. Köszönöm az eddigi válaszokat.

2024. máj. 19. 05:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Csak ugye minél kintebb megyek, se áram, se víz"

Ezt honnan veszed?

Én olyan helyen lakom, ahonnan már a világ végét lehet látni. Gázzal fűtök, van áram, víz, szennyvízcsatorna, no meg DIGI, mint szolgáltató. Közben idetelepült mellé még a KábelszatNet, valamint a Telekom. Kb. 480 fő lakik itt.

Nem messze van itt egy puszta/tanya. Buszokkal viszik a dolgozókat, mert odatelepült egy munkáltató.

Hát ha dülőkben, zártkertekben keresel lakhatást, ott nem biztos, hogy lesz víz, vagy áram. Ez tény és való. Annyira ki ne menjél... :)

2024. máj. 19. 06:13
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

Ha nincs lakásra pénzed, de félretenni szeretnél, akkor opció lehet a munkásszálló, esetleg szobabérlés.

Vidéken nem érdemes közművesítetlen kajibákban gondolkodnod. Azzal nem leszel előbbre, és nem is ártartó, éppen ezért hitelt sem adnak rá. Ma, ha valaki saját lakást szeretne, akkor vagy örököl, vagy külföldre megy dolgozni, vagy van lehetősége meghúzni magát szülőknél rokonoknál, esetleg többedmagaddal társbérletben, de sokszor mind kell ehhez hogy lakáshoz juss.

2024. máj. 19. 08:38
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező neked soha nem lesz saját lakásod.

Annyira hülye a felfogásod, hogy totál képtelen vagy az életre.

2024. máj. 19. 13:11
 15/15 anonim ***** válasza:
36%

#13 - "Ma, ha valaki saját lakást szeretne, akkor vagy örököl, vagy külföldre megy dolgozni"

Nem feltétlenül.

"vagy van lehetősége meghúzni magát szülőknél rokonoknál"

Ez igaz. Ha a fizetésed minimum felét félre tudod tenni, mert otthon laksz és csak egy kicsit kell hazaadnod, akkor havi 150ezernél 5 év alatt lesz 9milliód.

Ez nem a sci-fi kategória. Tudom, nem mindenki tudja ezt megtenni, mert nem oylan a családi háttere, de elég sok ember tud a munkába állása után még 5 évet otthon lakni.

Ha sikerül 5 év alatt a fizetésünket folyamatosan emelni, és az extrából is félrarakunk, akkor kicsit több is összejön. Esetleg némi kamat is lesz rajta.

Ez már elég lehet egy önerőhöz.

Az első pár évben érdemes folyamatosan nézni a munkaerő piacot és nem beragadni az első helynél, ahol dolgozni kezdünk. Így lehet jelentősebb emeléseket elérni. Aztán 5-10-15 év múlva beáll a fizetésünk, akkor már sokkal nehezebb lesz előre lépni, mint az elején.

2024. máj. 21. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!