Egészségügyi járulék utalásánál az adószámom lemaradt. Igy is bekönyveli a Nav?
"vagy vissza utalják?"
Nem utalnak vissza semmit. Ha valamiért nem tudják beazonosítani a beérkezett összeget azzal, akinek a befizetést szánták, akkor parkolópályára helyezik -> várnak. Várják, hogy valaki jelezze, fizetett, de nem könyvelődött fel az adószámlára a befizetése. Ha igazolja, hogy valóban ő fizette be és nyilatkozik, hogy kinek a javára kéri betudni azt, akkor oda fogják utólag felkönyvelni.
Bankos voltam, évekkel ezelőtti tapasztalat, így nem tudom, jelenleg is ez -e még a bevett gyakorlat.
A NAV írásos megkeresést intéz a bankhoz, egy formanyomtatványt küldnek. Ezen a küldő felet (a banki ügyfelet) kérik nyilatkoztatni, hogy az adott utalást melyik magánszemély adószámláján írják jóvá.
4-es!
Erről még nem is hallottam.
Amiről én tudok, hogy manuális ágra fut a befizetés. Ha ezek után az élő ügyintéző sem tudja összehozni a befizetést az adózóval, akkor parkolópályára kerül úgy, ahogy a 2-es válaszomban írtam. Várnak, hogy valaki jelentkezik a befizetéssel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!