Kinek van mobilbrokere a telefonjan?
Nem ertek valamit.
A fenti osszeg 16 350 000 ft
Alatta az osszeg 500 ezer ft ami a kamat. Ez naponta emelkedik nekem 7000 ft-tal. Es kamat fizetesi napokon hogyan alakul a szamolas?
Pl kapok majusban 300ezer ft-ot.
Az a kerdes, h amennyivel emelkedik az osszeg napi 7000 ft-tal az egy honap alatt kamat fizetesig lesz 210ezer ft de en 300ezer ft kamatot kapok. Az addig felgyulemlett penzosszeghez mar csak 100ezer ft-ot irnak jova, vagy napi felgyulemlett osszegen felul irnak jova 300ezres kamatot?
Ha jól értelek naponta 7000 forinttal emelkedik az elhatárolt kamat (felhalmozott kamat), mert valamilyen kötvényed van vagy betéted.
Kamatfizetéskor pont eléri a 300000-t, ekkor a pénzszámládon jóváírják a kifizetett kupont, az elhatárolás pedig lenullázódik, és kezd újra napi 7000-ével halmozódni a következő kamatfizetésig.
Igen jol erted, jajj bocsi elfelejtettem leirni, hogy a fenti ossteg az a teljes portfoliom, az alstta levo osszeg pedig a kamat ami napi 7000-vel emelkedik es a fenti osszeg mind allampapir.
A kamat nem nullazodik le, hanem azokbol fizetik nekem a kamatot. Csak a kerdes az, hogy ha majus 22-en van kamat fizetes es tudom hogy kapok 300ezer ft -t akkor most hogyan kapom meg? Ugy kapom meg h a mar napi 7000felgyulemlett kamatot irjak jova de az csak 200ezer ft kamatfizetesig, es csak 100000 ft jon meg pluszban vagy a felgyulemlett kamatokon felul kapok 300ezer ft-ot?
Egy példa:
Tegyük fel, hogy 10 millió névértékben akarsz venni éves kamatfizetésű, 16%-os kamatozású papírt az utolsó kamatfizetés után negyedévvel. Ki kell fizetned a negyedév alatt felhalmozott kamatot vagyis a 10 millió névérték 10,4 millióba fog kerülni. A kimutatott kamat 400 ezerről indul és minden nappal növekedni fog. A kamatfizetés időpontjára eléri az 1,6 millió forintot, amit jóváírnak a forintszámládon.
A hasznod háromnegyed év alatt 1,2 millió forint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!