Férjemmel külön élünk, szerződéssel a vagyonközösségünk megszűnt de válni még nem váltunk el. Ha a férjem hitelt vesz fel ezek utan akkor én is tartozni fogok a banknak?
"Ha a férjem hitelt vesz fel ezek utan akkor én is tartozni fogok a banknak?"
Soha nem értettem, hogy miért tartoznál te, ha nem te vetted fel a hitelt/kölcsönt vagy nem voltál benne adóstárs, kezes?
Ptk: -> "Ha a házastárs a másik házastársnak a közös vagyonra kötött szerződéséhez nem járult hozzá, és hozzájárulását vélelmezni sem lehet vagy a vélelem megdőlt, a szerződésből eredő kötelezettségért nem felel.”
Nyilván a mindennapi szükségletek fedezetét szolgáló dolgokhoz nem kell írásban hozzájárulnod, pedig valamilyen szinten az is egy "szerződés", csak szóban, vagy ráutaló magatartással történik - > házastárs vett egy TV-t úgy, hogy te nem voltál jelen.
Egy banki hitel/kölcsön nem ez a kategória. Senki nem hozhatja a másik felet olyan helyzetbe, amibe nem akart belemászni kihasználva azt, hogy jogilag házastársak. Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?
Ennyi erővel adott esetben az adótartozását is behajthatná rajtad a NAV csak azért, mert házastársak vagytok.
"szerződéssel a vagyonközösségünk megszűnt"
Ez hogy van pontosan?
Maga a házasság vagyonközösség, de amint beadod a válást, AZZAL megszűnik azonnal, függetlenül attól, mikor választanak el.
Kb. másfél óra lehet az egész, és el van intézve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!