Lehetséges a havi törlesztőm csökkentése? Hogyan járok jobban? Nem látok kiutat.
Sziasztok.
26 éves vagyok és sajnos nagyon nehéz helyzetbe kerültem és nagyon nehezen találok belőle kiutat. Kettő személyi kölcsön van a nevemen, a családi házunkat 3 éve elárverezték, a szüleimnek 0 forintja maradt így megkértek, hogy vegyek fel nekik személyi kölcsönt mondván,hogy segítenek havonta törleszteni. Sajnos ez elég sokszor elmarad.. 3 millió vettem fel nekik még a Sberbanknál (ami már MBH) rá fél évre szintén 3 millió forintot az OTP-nél.(betegség miatt volt r
szükség) Jogi tevékenységet végző munkahelyem van (így a fizetésem igen, engedte az ilyen mértékű hitelt) , akkor költöztem fel Budapestre ahol saját zsebből fizetek azóta is albérletet illetve jogi Egyetemre járok amire már nem mertem felvenni diákhitelt, annyira gyomoridegem van a hitel gondolatától, így nagyon küszködve oldom meg minden hónapomat, mert a havi törlesztő összesen 110 ezer..
Mentálisan is elképesztően megvisel, mert konkrétan úgy érzem,hogy az egész fiatalságom elment erre és nem élhetek szabadon úgy,hogy egyébként megdolgoztam azért nagyon ahol most tartok, mert teljes munkaidős állás mellett csinálom a jogot levelezőn és mégsem tudom élvezni a gyümölcsét..Anno mégsem lett volna szívem a kilakoltatás után a szüleimet az utcán hagyni... a múltról ennyit, igazából muszáj elfogadnom gy kérlek aki ebben szeretne tanácsot adni vagy "kioktatni" ne tegye, mert már nem tudom visszacsinálni másrészt, valószínűleg ugyan úgy segítenék, mert a családomról és a szüleimről volt szó.
Lényeg, hogy szeretnék végre kiutat találni, hogy hogyan lehetne a törlesztőmet csökkenteni..esetleg hitelkiváltó hitellel? Utána olvastam, de leginkább arra lennék kíváncsi akinek van ebben tapasztalata kérlek írjatok akár privát üzenetben is.
Előre is köszönöm szépen.
Javítanám az egyik mondatom: * a második 3 millióra betegség miatt volt szükség, sajnos egyikőjüknek abba kellett hagyniuk a munkát.
Srry telefonról pötyögtem.
"jogi Egyetemre járok amire már nem mertem felvenni diákhitelt, annyira gyomoridegem van a hitel gondolatától"
Pedig ez a kiút.
Felveszed a szabad felhazsnálású diákhitelt, bele törleszted a személyi hitelekbe.
Így kiváltottad a nagyobb hitelt egy ksiebbel, amit csak később kell elkezdened fizetni. Legalábbis részben.
Amíg nem kell fizetned a diákhitelt, addig megpróbál az így megspórolt pénzzel kipörgetni a meglévő hiteleket. Először a legnagyobb THM-est, aztán amásikat.
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
A diákhitelbe nem mertem belevetni magam az eddigiek miatt, de most utána olvasok és megfontolom.
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!