Bank tehet ilyet?
Figyelt kérdés
Kellemes Ünnepeket! Üdvözletem mindenkinek. Az alábbi témában lennék kíváncsi a véleményekre. Az, hogy melyik magyar bankról van szó nem lényeges mert úgy általánosságban az összes jelenlegi bankot figyelembe véve vagyok kíváncsi a válaszokra.Tehát adott egy bankszámla ami normál használatban van, havi rendszerességgel érkezik rá fizetés van hozzá netbank szolgáltatás van hozzá bankkártya stb. tehát egy teljesen hétköznapi bankszámláról van szó. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen bankszámlának van-e valami olyan díja vagy egyéb fizetnivalója ami csak létezhet még a legjelentéktelenebbeket is figyelembe véve amit a bank postai úton, próbál megfizettetni a számla tulajdonosával. Például olyanra gondolok, hogy előfordulhat-e az, hogy jön a postán nekem az adott banktól egy levél, hogy fizessen be pl. 6000-Ft-ot csekken vagy egyéb módon egy valamilyen bank által megnevezett indoklás miatt. Összefoglalva a dolgot jöhet-e nekem egy adott banktól postai úton egy olyan levél amire egy adott összeg befizetésére szólítanak fel legyen az akár konkrétan általuk küldött postai csekk vagy pénzbefizetésre való felszólítás?márc. 31. 18:48
2/8 anonim válasza:
Kérdezz rá a banknál, hogy valóban van-e ilyen fizetnivalód. Ez a legegyszerűbb, ha olyan csekk jön amit nem vártál, vagy furcsa adatok szerepelnek rajta.
3/8 anonim válasza:
A bankszámlához kapcsolódó díjakat az adott számlán szokták terhelni és nem postai csekket küldenek. Ezt csak akkor tudom elképzelni ha már régóta fennáll a tartozás a számlán, de használatban lévő számla esetén nem igazán.
4/8 anonim válasza:
Ha nincs hónapok óta folyamatos mínuszban a bankszámlád, akkor nem. Akkor viszont már meg is szüntették volna.
6/8 anonim válasza:
"valamilyen bank által megnevezett indoklás miatt."
ezt kellett volna bővebben ide írni ...
7/8 anonim válasza:
Ha 100 embernek kiküldesz egy hivatalosnak látszó levélben egy fizetési felszólítást egy csekkel, tuti, hogy páran gondolkodás nélkül befizetik...
8/8 anonim válasza:
Hívd fel, vagy még inkább menj be a bankodhoz és kérdezd meg tőlük, hogy mi ez a csekk, milyen jogalappal küldték ki, egyáltalán miért küldtek csekket ahelyett, hogy a náluk vezetett számládra terhelnék a díjat.
Érdemes alaposan megnézni, hogy vajon hiteles-e a csekk, stimmelnek-e rajta az adatok, valóban a bankod adatai szerepelnek rajta, vagy valaki másé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!