Házra felvett jelzáloghitel nem fizetése esetén mit tesz a bank, az adósok számlájáról havonta lefoglal egy összeget, vagy a házat értékesíti végrehajtás keretein belül?
Volt férjemről van szó, akivel közösen vettük fel még a kölcsönt. Én elköltöztem a házból, megegyeztünk, hogy a ház legyen az övé és fizesse a hitelt. Viszont több hónappal el van maradva a hitellel. Akkoriban mikor még házasok voltunk, gyakranta akkor sem volt bejelentett munkahelye,felmondott úgy, hogy nem is volt más munkalehetősége, gyakran én voltam az egyedüli családfentartó felelőtlen volt minden tekintetben.
Most sincs bejelentett munkahelye. A számlájára nem érkezik semmi bevétel. Attól tartok, hogy a végén még az én számlámról fogják a fizetésemet vonogatni a férjem miatt.
Ha adóstársként benne maradtál az ügyletben, vagy kézfizető kezesként akkor rajtad is ugyanúgy végre fogja hajtani a bank. Első körben mindig a bankszámlát inkasszálják - a végrehajtó is erre úszik rá először. Mert ez a legegyszerűbb, leggyorsabb.
Ha sem adóstársként, sem kezesként nem vagy benne akkor csak a férjeden fogják a követelést érvényesíteni, függetlenül attól, hogy az adott vagyontárgyat még házastársi vagyonközösség időtartama alatt szereztétek.
A válás után le kellett volna módosítani a kölcsönszerződést is.
"majd a végső megállás a böri..."
Ne írkáljatok már ilyen hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!