Egyedülálló 33 éves férfi vagyok. Átalányadózó vagyok (7 éve vállalkozó, korábban KATA-s). A tavalyi bruttó bevételem 40%-os költséghányad mellett 17.8M forint volt. A NAV igazolás folyamatban, friss bevallás leadva.
Kaphatok vajon 80M forint hitelt 40M önerővel egy 120 milliós budai lakásra?
Szerintem igen, bár én ettől több bevétellel sem mennék neki ekkora hitelnek, inkább vennék egy 70 millió körüli házat valami normális környéken.
márc. 11. 14:00
3/10 anonim válasza:
Milyen futamidővel? Szerintem hosszú kellene hozzá, akkor pedig részemről jobb, ha nem veszed fel akkor sem, ha adják... Máról holnapra döntötték be a KATA-t. Ebben az országban a munkaügyi és jogi környezet este tizenegyről hajnali egyre változik - főleg a vészhelyzeti időszakban, aminek a fenntartása komoly érdek - tehát örökös, mint a nyomorúság. Véletlenül se vegyél fel ilyen összegű kölcsönt... Szerintem. Most x a kamat, a következő periódusban meg y. Kicsit megcibálja a kormány a bankszektort - amit nagyon imád - és az y=2x kapásból akár... Légy elővigyázatos, ha a mindennapi életedről van szó!
márc. 11. 14:21
4/10 A kérdező kommentje:
Óvatos vagyok, ezért kötök mellé hitelfedezeti biztosítást is. Nincs semmi káros szenvedélyem, azt leszámítva, hogy ki akarok szabadulni a panel dzsungelből, lehetőleg olyan környezetbe, ahonnan majd tepisben visznek el. :) Nem akarok többé költözködni.
márc. 11. 14:29
5/10 anonim válasza:
Annak is szép díja lesz szerintem. Én jóval óvatosabb 45 éves vagyok. Véletlenül sem vennék fel ekkora összeget. Ismétlem - kamatperiódus. Plusz még egy ilyen hitelfedezeti biztosítást is fizetni mellette... A biztosításoktól irtózom. Lakásbiztosítás van és slussz. Biztosító(s)ban ne bízz!
márc. 11. 14:34
6/10 anonim válasza:
Kinek mi... Egy 120 milliós budai lakás gondolom bőven bent van a városban. Hát én nem ott a szmogban akarnék megöregedni.
Szintén átalányadós vállalkozó vagyok, bár egy évtizeddel idősebb tőled. Éves szinten kb 20 millió a bevételem, költségem gyakorlatilag semmi. Most van egy szépen felújított panellakásom. 60-70 millióból tudnék venni a kertvárosban egy szép házat, de ahhoz 40 millió hitel kellene, aminek még 20 évre is 300 ezer a törlesztője. Kösz, nem, akkor inkább maradok itt.
márc. 11. 15:17
7/10 anonim válasza:
Szerintem egyből 250 milliós hitelt vegyél fel, mert olyan lakásokból szebb a panoráma...
márc. 11. 15:19
8/10 anonim válasza:
6
Nem értelek. Hitelfedezeti biztosítással megspékelve vígan beled.gölhetsz egy szép nagy házban az adósságba és nem ezt választod? XD
márc. 11. 15:21
9/10 anonim válasza:
Agglomerációban ennyiért már gyönyörű kertes házat kaphatsz.
Biztos kiköltöznék a fővárosból a helyedben.
Később lehet családod, gyerekeid, ezekre is gondolj.
márc. 11. 21:59
10/10 A kérdező kommentje:
Vidéken nőttem fel, kihagynám a kertes ház élményt. Az elmúlt 10 évben volt egy panel lakásom, abból is elég volt. De kell nekem itt szubjektív dolgokról magyarázkodnom, tényleg?! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!