Abban kérnek segítséget valami hozza értőtől, hogy hitel felvétel előtt állok! Már most van egy 4 milliós kölcsönöm 94.000 ezres törlesztővel! Mennyi pénzt tudok meg reálisan felvenni ha 680.000 ezer korul van az átlag fizetésem?!
Hát nem mindegy, hogy az a 680 ezer az bruttó vagy nettó.
Ha bruttó, akkor az alap esetben nettó ~450 ezer --> 500 ezer alatti --> 50%-a terhelhető hitellel --> Ez ~250 ezer lenne, amiből már ~100 terhelt eleve --> olyan hitelt vehetsz fel, aminek a havi törlesztője max 150 ezer lehet.
Ha amit írsz nettó, akkor az nettó 680 ezer --> 500 ezer feletti --> 60%-a terhelhető hitellel --> Ez ~408 ezer lenne, amiből már ~100 terhelt eleve --> olyan hitelt vehetsz fel, aminek a havi törlesztője max ~300 ezer
A havi részlet megkötésén felül teljes felvett összeg tudtommal nincs korlátozva (ésszerű keretek között). Tehát fel tudsz venni 20 milliót is, ha elég hosszú futamidőre veszed.
1, 3, 5 vagyok.
Aki a kérdést kiírta, nem más mint: tóth lajos aladár
Direkt kisbetűvel írtam a nevét mert q.r.v.a anyázik privátban a bohóc 🤡🤣
Miért kell ehhez hitel?
Amennyit félretennél a törlesztőre, azt félreteszed autóra, felújításra. ekkora bevételből hamar összejön.
100 000 Ft-ból is elég sokat lehet felújítani.
Nem tudom, milyen autód van. de ha azt cseréled, akkor el is tudod adni, és csak kipótolni kell az árát.
Teszemazt 800 000-ért el tudod adni, és kell egy 2 M-s fiatalabb autó, akkor 3-4 hónap alatt ki tudod spórolni az árát.
Ez a legjobb.
A hitel egy csomó papírmunka még, csak feltartod azzal is magad, ahelyett tudsz haladni a terveiddel inkább.
Vagy add el az autót, az árából újíts fel, amennyi kijön belőle, majd vegyél fel autóhitelt!
Ha kifizetted a hiteleket, jöhet a lakásfelújítás maradéka!
Így is 5 éven belül, megvan minden.
4 millát se tudtál törleszteni, de már veszed fel a következőt...
Ne lakást restaurálj, hanem a karrieredet építsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!