Mi történik akkor hogyha a boltban több pénzt vonnak le a kártyáról,mint amennyi a fizetni való?
Szóval a papámnak a postánál van Takarék számlája és ugye hozzá a bankkártya. Ha gond van vagy intézni kell valamit a bankszámla miatt akkor be kell menni a postára. Mivel nincs netbankja.
Tegnap a telefonjára feltöltött 3ezer forintot és kártyával fizetett a terminálnál.
Ma vettem le neki pénzt és 30ezer hiányzik a számlájáról,ez utólag visszaszámolva derült ki.
Persze a pápa nem tartotta meg a bizonylatot amit a dohányboltba visszakapott a feltöltésnél ez egy dohánybolt, ami egyben lottózó is.
Hétfőn reggel a postára bemegy és kikéri a számláján hogy mire költött és mennyit.
Ha kiderült hogy a dohányboltban egy nullával többet vontak le neki akkor azt a boltnak vissza kell fizetni? :/ Bizonyíték nélkül nem akarunk reklamálni.
Tudom hogy ilyenkor a bolt is köteles eltenni bizonylatot.
Számlakivonat bemutatásával nem tudom ez e neve,lehet reklamálni?
Nincs semmi tartozása és ha valami levonás lett volna arról jött volna bírósági végzés
A számlakivonattal kapcsolatban: a postán lehet kérni utólag netbank hozzáférést? Az lenne a legegyszerűbb. Ami kicsit munkásabb: be kellene menni egy MBH bankfiókba. Úgy tudom, hogy a postán nyitott számlák voltaképpen MBH számlák. Ezt meg lehetne kérdezni a postán vagy az MBH telefonos ügyfélszolgálatán általános információként.
Ha biztossá válik, hogy a dohányboltban vonták le a 30 ezer forintot, akkor nem reménytelen a helyzet. Vissza lehet kerestetni a számlát, ha másképp nem, akkor a dátum és az időpont alapján. Azon a számlán szerepelnie kell, hogy telefonfeltöltés történt. És a telefontársaságtól kért vagy letöltött dokumentumból kiderül, hogy mekkora az összeg.
Persze ezt feltehetően nem lehet a dohányboltos kisasszonnyal elintézni. A tulajdonosnak/cégnek kell írni egy levelet vagy emailt az összes elérhető bizonyítékkal.
Bankjánál kérhet chargebacket-de ehhez kell valami evidencia
Ill tehet a navnál és a fogyasztóvédelem él bejelentést
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!