Mennyi idő alatt lehet összeházasodni és babavárót / CSOK pluszt vagy esetleg mindkettőt kapni, ha pl. holnap foglalok időpontot polgári esküvőre?
A kellemetlen véleményeket megelőzve, idén akarunk házasodni, és nem az állami támogatások miatt.
Viszont találtunk egy lakást most, amit szeretnénk megvásárolni, mert ez lenne a tökéletes otthon. Nem szeretnénk, hogy kicsússzon a kezünk közül.
Olvastam az interneten 30 napos esküvői és 1.5 hónapos CSOK/babaváró hitel bírálatról, ez egyelőre 2.5 hónapnak tűnik. Elvileg gyorsított eljárások is léteznek, pl. esküvővel.
Amennyiben valakinek ilyen ismerete, tapasztalata van, hálásan fogadom a segítségét.
Esetleg ha még házasság előtt fizetünk be önerőt/foglalót/előjegyzést, jogosultak maradunk?
Kérünk majd mindenképp szakértői tanácsot, de addig is érdeklődnénk.
Köszönöm!
De egy próbát tehettek, ha jófej a jegyző, vagy lefizethető.
7-én telefonáltam, 22-én tudtak fogadni az anyakönyvvezetőnél a bejelentkezésre és 28-án volt az esküvőnk. a polgári után mentünk a bankba felvenni a babavárót, 30-án a számlámon volt :D
én már 17 hetes várandós voltam így várandósság és hitelfelvétel volt az indok a 30 napos várakozási idő alóli felmentésre.
mi az esküvő előtt beszereztünk minden más dokumentumot amire szükség volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!