Ilyen feltétellel kapunk hitelt? Muszály összeházasodni?
Abszolút nem kell hozzá. A lényeg hogy adóstársak legyetek, tehát mindketten adósok legyetek, ha a ház közös. Ennyi az egész.
Ebben az esetben a házasság megléte jogilag már lényegtelen.
Emiatt biztos nem, én is csak meg tudom erősíteni. A házasság csak annyi "előnnyel" (?) jár, hogy ha akarjátok, ha nem, mindenképp adóstársak lesztek, de így is választhatod a párod adóstársnak. Sőt, igazából bárkit felkérhetsz.
Ugyan nem kérdezted, de pár alap dolog ami még kelleni fog a hitel elindításához:
- Munkáltatói igazolások és/vagy számlakivonat az utóbbi 3 hónapról. (minimum 3 havi munkaviszony)
- Ha vállalkozó vagy, akkor NAV jövedelemigazolás
- Ha CSOK-ot igénybe akartok venni, akkor az egyikőtöknek OEP igazolás, hogy 180 napja biztosítottak vagytok (vagy legalább az egyikőtök).
- Földhivatalba érkeztetett adásvételi szerződés (kérjetek a bankban "á.v.sz."-t, hogy miket kell az ügyvédnek kötelezően beleírni az adásvételibe.
- Illetve az elindításhoz nem is, de később kell az önerő kifizetéséről igazolás amit szintén az ügyvédnek kell megcsinálni.
+ extra, ha van bármilyen megtakarításotok, legyen az fundamenta vagy akármi, akkor annak a szerződését is vigyétek be. MINDEN pozitív információnak örül a bank.
Hirtelen ezek jutottak eszembe még, hátha hasznos lesz.
Ja, mármint úgy értettem, hogy emiatt nem fognak elkaszálni titeket.
Illetve még valami eszembe jutott. A legtöbb banknál feltétel, hogy az önerőnek legfeljebb a vételár 10%-a lehet készpénz. Ne kérdezd, hogy miért, ezt kérik. De ez is benne szokott lenni az á.v.sz.-ben. Csak szólok, hogy nehogy kemény pénzekért, tranzakciós illetékekért levegyél a számládról egy rakás pénzt, aztán később szembesülj vele, hogy csak 2M-t adhatsz oda készpénzben, a többit utalnod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!