Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bank mennyire nézi, hogy...

A bank mennyire nézi, hogy miből, milyen tételekből áll össze a fizetésed? Komplexen nézi, vagy vizsgálja az ideiglenes dolgokat is benne (nem vettem fel még hitelt, nem ismerem a vizsgálati metódusát)?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy elfogadható, normális, használt kis lakást venni keleti megyeszékhelyen, ez legyen pl 24-25 millió ft. Van 14 millió önerőm, szóval nem 10-20% beugrókkal próbálkoznék. Tanár vagyok, most vagyok ott, hogy kb egy picit talán átlagosan keresek ezekkel az emelésekkel. Adott 555 ezer bruttó, erre jön 11 ezer egyetemi szak, 4% hiányszak (kémiásként), ofi pótlék, 20% eseélyteremtési pótlék. Így kb 490+ ezer most már kijön nettóban. Ez augusztus 31-ig van benne a szerződésben, mivel ki tudja mi lesz szeptemberben (leszek-e osztályfőnök, lesz-e esélyteremtési összeg, stb). Szóval a bank mennyire vizsgálja azt, hogy ez csak augusztus 31-ig szól (ezért is akarok 10 milliós hitelt miharababb), vagy csak az aktuális állapotot nézi? Nyilván ha jövőre is lesz emelés, ha minden igaz, akkor ha el is veszítjük ezt az esélyteremtési pótlékot, akkor is kb közel ehhez a 470-490 nettóhoz leszek, szóval elvileg nem is kellene vizsgálni,ha nem lenne ott a ha szócska...
febr. 2. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
A legutolsó 3 hónapban kapott fizetésedet nézik.
febr. 2. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Na jó, de 12 éve az vagyok. 11. hó nettó 290, 12. hó nettó 353 ezer, most nettó 490 ezer. 37 múltam, most van egy normális, nem 10-20%-os önerőm egy elfogadható 2 szobás megyeszékhelyi lakáshoz.
febr. 2. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó 3-6 havi fizud átlagát nézik.
febr. 2. 22:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi
febr. 2. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:
A számolgatás csak egy dolog, de nyilván nem hülyék, és feltűnik nekik is, hogy emelkedett.
febr. 3. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!