Mi történik, ha vásárlás után nem tudja levonni a pénzt a számlámról, mert nincs elég, és csak következő havi fizunál lesz?
A kérdés bizonyos mértékig elméleti.
Tegnap vettem kínai kaját és a mellette lévő szuperdiszkontban ezt-azt. 24 órája megvolt már a kártyás fizetés, de még mindig nem vonták le. Kíváncsiságból kérdem, ha én akármiért elkölteném a kártyámon lévő pénzt, és nem tudnák levonni az összeget, mi történne? Következő hónapig valamiféle késedelmi díj lenne napról napra halmozódva?
A másik kérdésem, hogy mennyit kell várnom a levonásig? Előtte vásároltam prímában és egy másik szuperdiszkontban, és azonnal levonták a pénzt.
Szerintem ilyenkor zárolják a pénzt azért, nem tudnád elkölteni (nálunk így van, csak van olyan bank, aki bénán jelzi ezt).
72 óra alatt veszik le.
Szinte biztos, hogy zárolva van, ahogy előttem írták. Ha megnézed a számlaegyenleged és a kártyán elérhető egyenleget akkor lehet, hogy látni fogod a különbséget.
Ha offline tranzakció volt és a bank még nem is tud róla, akkor akkor is teljesíteni fogja, ha emiatt a számlád mínuszba megy (függetlenül attól, hogy van-e hitelkereted). Ha nincs hitelkereted, akkor jelentős büntetést számolnak fel érte (az én bankomnál fix összeg+büntetőkamat).
Az offline tranzakció manapság már nagyon ritka, Európában csak repülő fedélzetén találkoztam vele.
Offline tranzakció maximum az USA-ban, az eldugott Arizónai benzinkúton van a semmi közepén és csak dombornyomott kártyával működik és nem hiszem, hogy a kérdezőnek az lenne.
Európában soha nem is volt népszerű és évek óta nincs is offline tranzakció. Még a repülők fedélzetén is online mennek a tranzakciók, csak szimplán az ottani POS terminál műholdas kommunikációt használ.
#5, igaz pár éve volt, de akkor nem on-line volt (Ryanair fedélzeti vásárlás). Elfogadta a nem dombornyomott kártyámat is, de kb 3 munkanap volt mire egyáltalán zárolta az összeget. A bank meg ennek hatására zárolta a kártyámat, mert furcsa volt nekik, hogy miért most jön be 3 nappal korábbról pár kis összegű tranzakció.
Kétlem, hogy akkor lett volna műholdas kapcsolat, mert a Ryanairnél ilyen akkor nem volt (nem tudom, hogy azóta változott-e).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!