Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Üdv!Kisfiamnak szeretnék...

Panda266666666 kérdése:

Üdv!Kisfiamnak szeretnék számlát nyitni de az én számlám inkasszó alatt áll a végrehajtó ki terjesztheti az én inkasszómat az ő számlájára is ? Mivel kiskorú és én vagyok a törvényes képviselője

Figyelt kérdés

jan. 8. 20:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A 10-es hozzászólásoddal is csak azt erősítetted meg, amit gondolok rólad -> rosszindulatú ember vagy, tele negatívummal.

Köszi, de már nem kell itt fröcsögnöd tovább, a kérdező megkapta tőlem a választ, miszerint nem inkasszálhatjuk másnak a bankszámláját, csak az adósét.

Gond akkor van, ha az adós mégis azért kéri másnak a bankszámlájára mondjuk például a fizetését, mert nem akarja, hogy elvonjuk azt, viszont a bankszámla tulajdonosa is felhalmoz tartozást, és az ő bankszámlájára is kiadjuk az inkasszót. Ilyenkor úszhat bizony a "más" pénze is róla. Volt rá példa, hogy az adós csöbörből vödörbe esett ilyen módon.

Ha "közös" a bankszámla, akkor a bankszámla felett rendelkezők közül bárki miatt inkasszáljuk a közös bankszámlát, nem szedhető szét a rajta lévő összeg személyenként. Ilyen esetben igényper keretein belül követelheti vissza a nem adós a neki járó, de más tartozása miatt leinkasszált összeget, ha bizonyítani tudja, hogy az a része nem az adósnak járó összeg volt.

Már nem követem tovább a kérdést, lapoztam...

jan. 15. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!