Üdv!Kisfiamnak szeretnék számlát nyitni de az én számlám inkasszó alatt áll a végrehajtó ki terjesztheti az én inkasszómat az ő számlájára is ? Mivel kiskorú és én vagyok a törvényes képviselője
A 10-es hozzászólásoddal is csak azt erősítetted meg, amit gondolok rólad -> rosszindulatú ember vagy, tele negatívummal.
Köszi, de már nem kell itt fröcsögnöd tovább, a kérdező megkapta tőlem a választ, miszerint nem inkasszálhatjuk másnak a bankszámláját, csak az adósét.
Gond akkor van, ha az adós mégis azért kéri másnak a bankszámlájára mondjuk például a fizetését, mert nem akarja, hogy elvonjuk azt, viszont a bankszámla tulajdonosa is felhalmoz tartozást, és az ő bankszámlájára is kiadjuk az inkasszót. Ilyenkor úszhat bizony a "más" pénze is róla. Volt rá példa, hogy az adós csöbörből vödörbe esett ilyen módon.
Ha "közös" a bankszámla, akkor a bankszámla felett rendelkezők közül bárki miatt inkasszáljuk a közös bankszámlát, nem szedhető szét a rajta lévő összeg személyenként. Ilyen esetben igényper keretein belül követelheti vissza a nem adós a neki járó, de más tartozása miatt leinkasszált összeget, ha bizonyítani tudja, hogy az a része nem az adósnak járó összeg volt.
Már nem követem tovább a kérdést, lapoztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!