Ennyi idő eltelhet OTP-nél?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi. Az OTP banknál van a bankszámlám, és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek előfordulhat-e olyan, hogy ha pl. egy vevő az én bankszámlaszámomra készpénzt befizet vagy pénzt átutal banki átutalással pl. egy autó árát akkor az a pénz csak 2-3 hét elteltével kerül a számlámra? Van ennek valami határideje aminél nem telhet el több nap mire megérkezik a pénz? Tegyük fel, hogy a befizetés vagy az utalás holnap azaz Jan. 8-án történik nincsenek már hétközi ünnepnapok sem csak a normál hétvégék tehát nincs semmi ami különösebben bezavarhatna. Előfordulhat, hogy ebben az esetben is akár 2 hét is elteljen mire megkapom a pénzt, vagy ilyen semmi esetre sem fordulhat elő még technikai hiba esetén sem? Köszönöm a választ!#Előfordulhat ilyen?
2024. jan. 7. 12:47
1/6 anonim válasza:
Ez csak abban az esetben lenne lehetséges, ha a bankban a pénzmosás gyanúja miatt "megállították" és igazolásokat kértek be a pénz eredetéről.
Ez kézpénzes befizetésnél szerintem rögtön kiderülne, és így ez kilőve.
Utalás esetén ha valami külföldi bankszámláról történne az utalás, swift és iban kódok nélkül, akkor esetleg pár nap csúszás lehetséges.
2/6 anonim válasza:
“kézpénzes”
Kézpénz nem létezik.
A bankpénztári befizetések is, s a belföldi számról érkező utalások is azonnal jóváíródnak a fogadó számlám.
3/6 anonim válasza:
*s
Néha kihagy egy-egy betűt a bill, de hátha így is érti a kérdező.
4/6 anonim válasza:
Mellesleg a te írásod is tele van elütésekkel 😂
5/6 anonim válasza:
A sajtóhiba nem azonos azzal, ha valaki nem tudja, hogy egy szót hogyan kell leírni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Igen közben én is olvasgattam, és tényleg szinte pillanatok alatt megtörténnek ezek a tranzakciók. Amikor megtörténik egy ilyen banki átutalás vagy készpénz befizetés és az adott összeg megérkezik a bankszámlára, akkor ezt ugye a bank lekönyveli ami a számlakivonaton látszani is fog.Ebben az esetben a könyvelésnél sem fordulhat elő több hetes csúszás? Például ha nekem valaki holnap utal 50000Ft-ot és a pénz pár másodperc alatt meg is jön a számlámra akkor ezt a pénzmozgást a bank mikor könyveli le? A számlakivonaton mekkora eltérés lehet időpontban a pénz megérkezése és a bank lekönyvelése között? Internetbank hozzáférésem sajnos nincs, viszont úgy döntöttem igénybe fogom venni mert így napi szinten lehet követni online a banki ügyeimet.Amúgy mennyi időre visszamenőleg lehet megnézni OTP-nél a bankszámlakivonatokat?Pl. 3 éves kivonatot is meg lehet nézni netbankban?
2024. jan. 7. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!