Rekord nagyságú, 10 ezer milliárd fölötti bruttó hitelállományt halmozott fel szeptember végére a magyar lakosság, ebből nem lesz probléma hosszabb távon?
@4 Az amerikai lakossági hitelállomány teljesen torz, köszönhetően a borzasztóan idióta credit score rendszernek; olyanok is hitelt vesznek fel, akiknek semmi szüksége hitelre, plusz őrült számban és hitelkerettel adnak ki hitelkártyákat.
Az, hogy lesz-e baj, erősen függ a következő két évtől. A babavárok első köre most kezd el bedőlni, nagyon nem mindegy, hogy milyen arányokat látunk majd.
10 millió embere leosztom az fejenként 1 millió.
Ha csak a 3,5 millió háztartással osztom le, akkor háztartásonként 3 millió.
Az azért nem egy őrlt összeg.
Nagy része lakáshitel vagy valami állami támogatott hitel.
Én azt mondanám, hogy remélhetően nem lesz. Olyan baj lehet belőle, hogy leminősítik az országot emiatt, mint 2008-ban. Ugye akkor is az volt a gond, hogy törökország után mi voltunk legjobban eladósodva.
#6 A 3 millió nem kevés. Az átlag fizetés 318.000 forint (én amúgy úgy számolnék, hogy dolgozó emberenként 2.2-2.3 millió forint), ez hét hónapig nulla bevételt jelentene mindenkinek, hogy nullázzuk.
“Nagy baj” nem lesz, de azért néhány hitelminősítő lazán visszaminősíthet minket vagy a választások után lehetnek durva rejtett adók pluszba.
"néhány hitelminősítő lazán visszaminősíthet minket vagy a választások után lehetnek durva rejtett adók pluszba."
Nem beszélve arról, hogy van, aki képtelen visszafizetni a hitelét. Szerintem ez itt a nagyobb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!