Állampapír: dec. 21-én vásárolt 2033/I, veszteségmentes eladás a legkorábban?
Figyelt kérdés
Dec. 21-én vásároltam 2033/I állampapírt.
Ha nem szeretném megtartani, hanem a legkorábban el szeretném adni, mikor jöhetek ki belőle veszteség nélkül, azaz az 1%-ot mikor dolgozza le?
Abban bízok, hogy január körül megjelenik olyan állampapír, amely előbb fizet kamatot - még ha alacsonyabbat is - mint ez a 2033/I
2023. dec. 28. 16:09
11/17 anonim válasza:
#11: ne halucinálj összevissza, én a #2 és #4 írtam.
Megválaszoltam a kérdésedet, nem volt jó, mindenkibe belekötsz, de semmihez nem értesz.
12/17 A kérdező kommentje:
:) :)
2023. dec. 28. 20:07
13/17 anonim válasza:
Meglepődnék ha jobb kamatozású jönne ki a közeljövőben, inkább rosszabbakra lehet számítani. Ha a kamatfizetés előtt visszaváltasz belőle annyit amennyi pénz kell, arra is meg fogod kapni az addig felhalmozott kamatot, és a névérték 99%-át. A kamattal folyamatosan növekszik a piaci érték napról napra.
14/17 anonim válasza:
#10 És akkor mégis mibe fektetett volna ha nem ért a pénzügyekhez? Kötött volna határidős ügyleteket vagy opciókkal kellett volna kereskednie? Szerintem jól döntött az állampapírral, hiszen azzal max 1 %-ot bukhat ha másnap visszaváltja. (Igaz az intézményi papíroknál lehet az több is.)
15/17 anonim válasza:
A határidős és opciós ügyletek meg egyéb derivatívák többnyire nem alkalmasak befektetésnek, inkább kereskedési (spekulatív) célúak vagy fedezeti célúak.
16/17 anonim válasza:
Mielőtt jött ez az inflációs gazdasági helyzet , nem sok allampapir meg egyéb fizetett 5 % felett.. de már a 10 % is reál hozam jelenleg infla feletti. Ezt nind csak azért írom, mert kíváncsi leszek, hogy ahogy megy le az infláció és az alapkamat úgy mennyire fognak csökkeni a kamatok. Csodalkoznék ha ennél magasabbak lennének. De aztán persze barmi lehet, meg kell várni míg kijonnek az újak.
17/17 anonim válasza:
365 / 9,9 = 36,87
37 nap alatt kamatozik 1%-ot, ennyi idő után tudod eladni 99%-os árfolyam mellett nominálisan ugyanannyiért amennyiért vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!