Ha van annyi pénze az embernek, hogy ingatlant vásároljon akkor jobban jár ha mégis hitelre veszi? (Kifejtem)
Valahol olvastam, hogy jobb ha az ingatlant hitelre veszi az illető és a készpénzét befekteti valamibe ami többet hoz összességében mint a hiteltörlesztő, vagy valami ilyesmi.
Ebben van igazság? Számomra fura megközelítés mert a hitel egy kényszer szerintem pont azoknak akiknek nincs más lehetőségük.
Köszi a válaszokat
Persze, van egy olyan befektetés, ami valóbna többet hoz, mint a kamat, és azt stabilan is hozza.
A második kitétel sem elhanyagolható
Szerintem ez valahol a pénzügyi tudatosság része. A mi környezetünkben is úgy vannak vele legtöbben, hogy fujj hitel, attól szabadulni kell, tartozni rossz. De kérdem én miért? Ahogy a 12 is írta, ha van 20 millió hitelem, meg ugyanennyi kp-m is befektetésben és utóbbi többet hoz, mint amennyit a hitelem visz, akkor egyszerű a matek, nem?
Pont azoknak "rossz" a hitel, akiknek kényszer megoldás. Illetve nekik sem rossz, csak adott esetben sokkal kényelmetlenebb tud lenni, mint annak, akinek ez csak pénzpakolgatás.
Hozhat, persze, csak túl sok vele a nyűg. Én biztos nem erőltetném.
Azt a hozamot sokkal könnyebben is el lehet érni, sokkal likvidebb eszközökkel.
#14: természetesen. Ez igazából nagyon egyszerűsítve 2-3 dolog függvénye. Mekkora haszont tudsz az ingatlanon realizálni (mennyi a bérleti díj és az egyéb ráfordítások egyenlege) és mennyi és milyen hitelt veszel fel (mennyi önerő mellett, milyen futamidővel, mekkora összeget stb.) Nyilván ha nagyon precíz akarnál lenni akkor az önrész haszonáldozatát is hozzá kellene számolni.
#17: A bank elviszi az ingatlant. Ez a legrosszabb lehetőség, mert ahogy #18 is írta piaci ár alatt kelhet el, és akkor a te részed lesz kevesebb belőle. Ha szorul a hurok, még végrehajtás előtt el kell adni, vagy átütemezni a hitelt. A tévhitekkel ellentétben a banknak az a célja, hogy akárhogy is, de fizesd a hitelt, meg lehet velük egyezni. Na meg ott van a kérdés, hogy van-e adóstárs, mert pl. rajta is követelhetik a tartozást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!