Állampapírt venni most, 2023 decemberében, januárt várni érdemesebb?
Most, ha 2023 decemberben veszek állampapírt, jobban járok mintha januárban venném?
Azt tudom hogy átalakul, fix évi 9% körüli papírok jönnek elvileg 2024 januártól.
#8-9
Gránit jelenleg 6.5%-ot fizet a számlán lévőre, Lightyear 8.5%-ot. Satöbbi. Leszavazók feldughatják.
Igen, de befektetések terén számít az is, hogy likvid legyen, azaz át tudd tenni másba könnyen, olcsón, ha változik a piac. Állampapírban meg fizeted a büntiket ezért. Ott bukod is azt a százalékot.
Nekem is több mint 10M van állampapirban, de jelenleg nem éri meg.
"@14 Most írtad le a lényeget, hisz az állampapír évente fizet kamatot, míg az egyéb lehetőségek naponta/hetente/havonta. Azaz a naponta:hetente/havonta
megkapott kamatokat már újra be tudod fektetni, tehát sokkal hamarabb érvényesül a kamatos kamat elve, mint az állampapír esetében."
Ezeket az "egyéb lehetőségeket" ismertetnétek, amelyek - ezek szerint - havonta adnak annyi % kamatot mint az állampapír egy év alatt?
Felsoroltam a #13-ban. Ha bővebben kell info, keress privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!