Hogy van ez az állampapirral?
Szoval vettem a kincstár nevű applikációban állampapírt, ott van ilyen lehetőség hogy esedékességre megadok egy számlaszámot. Ez akkor azt jelenti hogy a jelzett dátumon automatikusan utalják nekem a kamatot, vagy az lejáró pl egyéves állampapir teljes oszeget kamattal együtt? Mi lenne ha ezt nem adnam meg marmint az esedekessegkor a bankszamlat ahova utaljanak, a kamat rárakódna a névértékre és rákövetkező évben már a kamattal növelt összegre kerulne a következő évi kamat, vagy hogy van ez( egyebkent pmáp)
Köszönöm szépen a segítséget előre is
A névértékre nem rakódik semmi, az a kötvény értéke, azért hívják névértéknek, azt jelenti hogy "akkora" kötvényt vettél.
Alapesetben a kincstárban lévő pénzszámládra kerül a pénz, a Rendelkezés esedékességről részben ezt átállíthatod a bankszámládra való utalásra, vagy akár újrabefektetésre is. Az utóbbit még nem próbáltam, nyílván akkor van értelme, ha van mit, és tudod hogy melyik papírra menjen.
"Ez akkor azt jelenti hogy a jelzett dátumon automatikusan utalják nekem a kamatot, vagy az lejáró pl egyéves állampapir teljes oszeget kamattal együtt?"
Igen.
"a kamat rárakódna a névértékre és rákövetkező évben már a kamattal növelt összegre kerulne a következő évi kamat"
Nem, kivéve a MÁP+ esetében. De azt nem érdemes venni az alacsony kamat miatt. Minden más állampapírnál a kamat ott várakozna az értékpapírszámládhoz csatolt forintszámlán, amíg be nem fektetnéd.
Be nem fektetnem vagy ki nem utalnám ugye?
Nagyon köszönöm
"Be nem fektetnem vagy ki nem utalnám ugye?"
Kamatfizetéskor kapsz majd egy SMS-t. És akkor intézkedhetsz. Pl. vehetsz rövidebb lejáratú papírt, hogy minden kötvényed kb. egyszerre járjon le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!