Miért jó az OTP-nek is, hogy egy privát e-mail címhez kötik az egész bankolásomat?
Figyelt kérdés
Most olvasom, hogy meg akarják lassan szüntetni a régi netbankos felületet. Pedig ott legalább egy egyedi azonosítóval lehetett belépni. Az új netbank egy privát e-mail címhez köti a belépést. Nem túl nagy kockázat ez szerintetek? Ha feltörik, ha ráadásul a telefonnal együtt lopják el a hozzáférést, amire a megerősítő sms is jön... Ráadásul óriási tömegnek van gmail-es e-mail címe, tehát egy tenegerentúli vállalat felel mindenedért gyakorlatilag, amire állami befolyás például nincs. (Mondjuk pont nem akarom szidni a Google, elég korrektek mondjuk a Metához képest, de ez nem Amerika és mi itt élünk... -bár az lenne, de nem...-2023. nov. 25. 11:09
1/2 anonim válasza:
Ezen már én is gondolkodtam, de nem jutottam semmire.
Mindenesetre az email címed csak a login egyik fele a netbankodban, a jelszavadat nem ismeri az email szolgáltatód.
2/2 anonim válasza:
Plusz nekem egy külön nyomógombos hagyományos mobilra jönnek az azonosító sms-ek.
Néha kicsit macerás, de nekem jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!