Mennyi idő alatt érkeznek meg milliós összegű utalások? És azokkal azonnal rendelkezhetek-e? + 2 kérdés
A kérdés azért merült fel bennem, mert például esetemben, akinek az élethelyzetéből kifolyólag nincsen bevétele, csupán olykor lett némi összeg befizetve a számlámra, így egy esetleges nagy összeg érkezése gyanút kelthet a bankomnál. Nővéremnek a férjétől kaphatnék kölcsön pénzt egy ((kültéri)) ingatlan vásárlásra és az életem újbóli elindítására. Hogy szemléletes legyen: Az elmúlt 3 évben nem volt 3-nál több alkalommal olyanra példa, hogy 80e Ft-nál több lett volna egyszerre a számlámom. A napok 95%-ában pedig 20e-nél se volt több. Ha tehát egy ilyen esetben hirtelen milliók érkeznének, az gyanút kelthet a bankomnál. Hogy van ez? Mi történik ilyenkor? Ha már megérkezett, akkor azt azonnal költhetem? (Természetesen a napi limitek keretein belül.)
Egy másik kérdés, hogy online egy idáig 50 vagy 70 ezres limitet csak úgy meg tudok-e szüntetni egyik pillanatról a másikra vagy felemelni milliós nagyságrendűre? Vagy ehhez be kell már mennem a bankba?
Még egy kérdés: Mennyibe kerül mondjuk 5M Ft-nak az utalási költsége az OTP-nél? Értem, hogy számla típus függvénye, de szerintem nem lehet túl nagy eltérés, tehát csak nagyságrendileg kérdezem.
Online mindent tudsz intézni.
5M Forint jelenleg egy használt autó ára, nem fog ezzel senki szarakodni.
Az utalás költsége 15000 Ft kórül lesz.
ez OTP, a költségekkel kapcsolatban, de más banknál is van ilyen táblázat.
Jajjajj! Erre nagyon elfelejtettem válaszolni. Bocsánatot kérek! Tényleg kiment a fejemből, noha előttem volt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem tudom 3-as, hogy ne zárolnák-e vagy nem építettek-e be egy parancsot a rendszerükbe, hogy az én esetemhez hasonló alkalmakkor ne lehessen azonnal felhasználni a pénzt, hanem csak megkeresés / kiderítés után. Bár nem tudom...ha valaki örököl egy ingatlant és eladja, arról miért is kellene tudnia a banknak azonnal vagy akár már az eladás előtt. (Ez most egy példa.) Mert ugye a banknak nincsen semmi ilyen értéknyilvántartáshoz való hozzáférésük – legalábbis nem kéne, hogy legyen. De mindegy, legfeljebb megkeresnek.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, egyenként a választ!
Hmmm, ez érdekes.
Köszönöm szépen a további válaszotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!