Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváróval kapcsolatban...

Babaváróval kapcsolatban kérem valaki segítsen!! Hagyjuk vagy vágjunk bele?

Figyelt kérdés

Nagyon őszintén szeretném el mondani hogy mi a helyzet és kérem mondjatok véleményt hogy bele vágjunk e vagy sem.

Én és a párom mindketten 21 év felettiek vagyunk. Nekem sosem volt munkaviszonyom iskolába jártam le érettségiztem aztán össze is költöztem a párommal azóta is boldogan. Ő dolgozik bejelentett munkahelye van,nem számlára jön a pénz kézbe kapja hetente. Több mint 3 éve megszakítás nélkül volt 3 cégnél is ezek a cégek a építőipari vállalkozóké (tartozásosak) be van jelentve a párom 189.000 ftra de meg dolgozik a pénzért nem pedig csak "bejelentik pár ezer ftèrt" ő valóban azoknál a cégeknél dolgozik építő ipari munkát végez. Van egy közös gyermekük GYESen vagyok vele.

A jövedelmünk havonta 231.000 de ebből a páromè hetente jön.

Jól megélünk annak ellenére hogy kevés a bevétel(nincs hiány semmiből)🙂

Nem vagyunk KHR listán sem, nem vagyunk büntetett előéletűek sem. Nincs NAV tartozásunk. Nem játszunk szerencsejátékot,házasok leszünk most pénteken🙂 állandó magyar lakcímünk is van de nem egy helyre szól a kettőnké.

A cégekről annyit ahová be van jelentve párom hogy állítólag tartozásosak😏

Szerintetek belevagjunk a babaváró hitelbe? Szeretnénk már egy jobb lakást. OTP-nél szeretnénk felvenni. Aki azt gondolja hogy még egy gyerek a semmire az rosszul gondolja,a meglévő gyermekünknek is A-tól Z-ig mindene megvan amit kíván.(rendelkezünk önerővel)

2023. nov. 20. 00:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"A jövedelmünk havonta 231.000"

Ez a jövedelem EGY ember tűrhető megélhetésére elég, vagy két embernek szűkösen. Ebbe semmi szín alatt nem fér bele egy gyerek sem, de ha jól értem, ti a másodikon gondolkodtok...

Te miért nem dolgozol? A párod miért nem keres normális munkát, ahol többet tudna keresni? Ez az összeg baromi kevés!

Aztán nézzük azt, hogy épeszű ember a jövedelme max 30%-át költi hitelre, ami nektek 70 ezer forint. Ebből nem lesz lakás a mai ingatlanárakkal, az tuti.

Felejtsétek el!

2023. nov. 20. 09:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#11: azt írta, hogy van valamennyi önerejük. Ha kapnának 10 millió babavárót, akkor bizonyos országrészekben (Balassagyarmat, Salgótarján, Ózd) lehet lakást venni 13-14 millió forintért. Hogy milyen állapotban, környéken és infrastrukturális ellátottság mellett az már más kérdés.

Kérdező, ezt minden rossz szándék nélkül mondom, hogy FELEJTSÉTEK EL A HITELT, mert valószínűleg a kp-s fizetés és alacsony jövedelem miatt nem kapnátok meg, legalábbis nem az egészet.

Arról nem beszélve, hogy 4-en hogy fogtok megélni ennyi pénzből? Ok, a családi pótlék 2 gyerekre már 26 ezer ft, de az semmire nem elég.

Inkább menj te is dolgozni, a párod menjen valami gyárba (ott jobb fizuk vannak, mint az építőiparban) és majd 3-4 év múlva gondolkodjatok második gyerekvállaláson és hitelen.

2023. nov. 20. 10:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, miért gondolkodik valaki MÁSODIK gyereken, amikor egyértelmű, hogy a jövedelmi helyzete egy gyerekhez sem elég. Komolyan siralmas, hogy ezt nem lehet belátni, hogy van, aki egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy gyereke legyen.
2023. nov. 20. 10:53
 14/18 anonim ***** válasza:

A legjobb szándékkal írom, mint kétgyerekes anya:

Mivel gyesen vagy, 3 év alatti a gyereked. Hidd el, fogalmatok sincs még, hogy mennyibe is kerül egy gyerek hosszú távon. Ilyenkor, amikor még kicsi, olcsón megúszható a dolog, de majd ha ovis lesz, pláne, ha iskolás, már teljesen más a helyzet. Röpködnek a 10 ezrek az iskolai étkezésre, sportra, kirándulásokra, tanszerekre, csoportpénz, osztálypénz, óvónőnek/tanárnak ajándék év végén stbstb., ez csak néhány példa. MINDG van valami, amire 10 ezrek elmennek minden hónapban. Ennyire kevés pénzből egyszerűen egy gyerekre sem fogjátok ezt bírni, nemhogy kettőre. Ha pedig megfejelitek egy hitellel, amit törleszteni kell, hiába kedvezményes, és ugye egyel többen lesztek, mi marad...? Persze nem fogjátok, mert ahogy már írták, teljesen esélytelen, hogy fel tudjátok venni.

Én inkább a tervezett második baba miatt írom, hogy gondoljátok át a helyzetet. Nem is dolgoztál még, gondolom fiatalok lehettek. Nem kell sietni sehová, tanulj egy szakmát, dolgozz legalább 2 évet benne és lehet utána még mindig kistesó, de már összehasonlíthatatlanul jobb anyagi helyzetben, nagyobb biztonságban.

2023. nov. 20. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Hiába írjátok neki, hogy tanuljon és dolgozzon, az ilyennel fontosabb a saját ösztöne, mint a gyerekek jóléte.
2023. nov. 20. 13:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszéltünk, hogy beüthet bármi komolyabb, pl a gyerek autistának születik.

Nálunk 3 gyerek van, a nagy adhd, a közepes autista, a kicsi majd lesz valami tuti.

Sok idő és pénz foglalkozni velük, fejleszteni őket.

Szerencsére jól keresek és rugalmas munkaidőm van, így kibírható.

De átlagosabb családot tönkre is tehet egy ilyen eset, meg ha nagyon érintett a gyerek benne.

2023. nov. 20. 13:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Azt meg tudjátok mondani, hogy megkapjuk-e mi is a babavárót az alábbi esetben?

feleség:

Bejelentve 172 ezret keres (amúgy 340-et)

Nincs semmi más tartozása, hitele, hitelkártyája, áruhitele, stb.

férj:

Teljesen bejelentve megkapja a 340-et

Viszont van 600.000 hitelkártya keret

106.700 ft az össz hitel/kölcsön/áruhitel kiadás

jövő nyáron 50.600 Ft, jövő télen pedig 14.000 Ft szabadul fel a lejáró kölcsönszerződések miatt

2023. dec. 8. 22:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Megkapjátok
2023. dec. 9. 00:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!