Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri a Wise kártya? Pályakez...

Megéri a Wise kártya? Pályakezdő vagyok

Figyelt kérdés

Azért is döntenék az effajta kártya mellett, mivel sajnos eléggé elszállt az OTP költségekben.

A pályakezdőséget azért emeltem ki, mivel jelenleg nincs folyamatos jövedelmem (még).

Eléggé kellemetlen, hogy az OTP minden költséget folyamatosan felszámol, gondolom az éves költségek is most kerülnek levonásra. Folyamatosan mínuszban van a számlám...

Mivel nem hinném hogy olyan sok pénzt hagynék a kártyámon,ezért gondolkodtam ebben a megoldásban, ráadásul fizetek euróval is és 5 eurót levon az OTP ha külföldi bankból veszek ki pénzt.

Elméletileg Wise kártya esetén ilyen nagy költségek nincsenek.

A kártyahasználat volt nekem : 6400 Ft

Üzenetek: 2500 Ft

És még valamire levont 2000 Ft-ot, mint készpénzfelvét. Nagy összeget nem vettem ki..

Viszont mindenképp fizetés után amint megérkezett a kártya, az egész összeget átutalnám és a számlámat lezárnám. Számomra nem kielégítő az OTP szolgáltatása, ráadásul baromi drága is. Arra sincs biztosítás, ha a rendszer összeomlik (gazdaság, ami tudjuk hogy haldoklik) akkor a pénzem nem veszik el..

2023. nov. 7. 10:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
33%

"Annyiban hibáztam hogy a kártyahasználati díj 6094 Ft."

Kártya éves díja, nem használati díj, de amúgy igen, ez azért kicsit sok.

"Az sms meg igenis fontos"

Miért fontos? Az app-ba jön a push üzenet minden tranzakcióról és az ingyen van.

"Netbank sem működik"

Mi nem működik rajta? Nem tudsz belépni? Valami funkció nem megy? Ha így van, jelezd az ügyfélszolgálatnak. Amúgy ne az új, hanem a régi netbankot használd. A kinézete fapadosabb, de a funkcionalitása sokkal jobb.

"utalás is pénzbe kerül"

Mindig is pénzbe került, csak max a junior számlánál nem. De amúgy egy jó számlacsomag esetén 0,3% a díj, azaz pl 100 ezer forint átutalására fizetsz 300 forintot.

"Készpénzfelvétel sem ingyenes már, arra is számol fel díjat."

Havi max kétszer, összesen 150 ezer forint felvétele ingyenes. Ha kettőnél többször vagy 150 ezernél többet veszel fel, akkor kell csak fizetni.

2023. nov. 8. 12:58
 12/12 anonim válasza:
Ha megszűnteted a számlát, akkor kell megadnod egy másik számlaszámot, amire díj nélkül el kell utalniuk a maradék pénzt. Ha külön elutaltatják veled, akkor átvernek. Érdemes otthagyni azt a bankot.
jan. 19. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!