25 alatti pályakezdő támogatás - be kell jelentkezni munkaügyibe?
Egyik helyen azt olvastam, hogy 3 hónapja bejelentett álláskeresőnek kell hozzá lenni, bár ez még a start kártya volt, ami helyett ha jól tudom, már valami más van.
- Ehhez a támogatáshoz be kell regisztrálni munkaügyi központba?
- Bejelentve kell lenni 3 hónapig?
- Ha nem kell eltelnie időnek, akkor a munkaügyibe azonnal be lehet regisztrálni, és akár már aznap lehet igényelni a pályakezdő támogatást?
- Ha nem azonnali, akkor kb mennyi idő?
azt hiszem, megtaláltam:
- nem kell regisztrálni (ha nem vagy 25 közelében munka nélkül, mert tartós munkanélküli támogatás is van)
- nem (kivéve fentebb)
...
- navtól kell kérni igazolást amit postáznak, de papírt azonnal adnak (ezt egy kommentben találtam)
(gondoltam leírom, másnak is jól jöhet)
25 év alatti regisztrált pályakezdő álláskeresőként elméletileg előnyben kell részesülnöd álláskeresés terén - a valóságban az senkit nem érdekel, hogy mit ír a törvény.
Támogatható álláskereső akkor vagy, ha részt vettél TÁMOP-os tanfolyamon - de ezzel kapcsolatban is vannak kritériumok, ugyanis nem mindegyik projektre vonatkozik ez, és az sem mindegy, meddig tartott a tanfolyam és hogy elvégezted-e.
Hívd fel a azt a Munkaügyi Kirendeltséget, amelyikhez tartozol, mert a honlapot mióta nem frissítik - legalább is a borsodit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!