Nem éri meg végtörleszteni?
Jól sejtem, hogy az alábbi esetben nem éri meg végtörleszteni, vagy van valami amire nem gondolok?
Adott 4 M ft hitel és 4 M ft megtakarítás. A hitel 9%-os kamattal, a megtakarítás állampapírban van 14,5% körül.
Ezen felül a törlesztőrészleteket önsegélyező pénztáron keresztül fizetem, ami kvázi újabb 13,5% körüli plusz "hozamot" jelent még a befizetések után ugye.
Vagyis jelen környezetben hülye lennék végtörleszteni ugye?
Én így gondolom, de a családom részéről nagy a nyomás, hogy tudjam már le a hitelt...
#9 és Kérdező
c. verzió: Kifizetem a hitelt, a #10 alapján marad még megtakarításom ha jön a baj, pluszban attól fogva +35ezerrel többet rakok félre havonta. Ok, tudom, most nincs már annyira kedvező állampapír amiben gondolom most van a pénz, ennyi a hátulütője, az biztos...
Még mindig #8 vagyok.
"Én nem gondolom, hogy a hitel rossz, amitől ilyen szinten félni kell. Okosan kell felvenni és bánni vele."
Ebben viszont egyetértünk. :) Jó dolog, de csak addig amíg szükség van rá, és másképp nem tudja megoldani az ember. :)
Én csak leírtam az én véleményemet, egy másik szempontot is.
Nem akarok, és fogok erőszakoskodni, hogy márpedig az csak úgy jó.
Ha szerinted jobb a kamat miatt megtartani az állampapírokat, hát tégy úgy. Csak kérdeztél, válaszoltam, hogy miért mondhatják a családtagjaid a végtörlesztést.
A #13-ra nem tudok újat írni, azt hiszem megválaszoltam már. Hogy -szerintem- miért.
Borzasztó rossz a megközelítésed. Mégis mi baj lehetne egy (gondolom) fix kamatos, kemény 35 ezer forintos törlesztős hitellel? Most van szemmel látható megtakarítása és egy zsebpénz jellegű kiadása hitelre. Ha törlesztené a hitelt, akkor meg ott ülne mindenféle megtakarítás nélkül akár hónapokig.
És akkor még arról szó se volt, hogy anyagilag is jobban megéri nem visszafizetni, ha közben a megtakarítására sokkal nagyobb kamatjövedelmet kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!