Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Készpénz mentes világ? Mennyir...

Készpénz mentes világ? Mennyire látjátok jónak vagy kevésbe?

Figyelt kérdés
2023. okt. 13. 11:54
1 2
 11/15 Hintalow ***** válasza:
74%
Kb a sorházak aljában lèvő miniabc-ket leszámìtva egy nagyobb hálózati problèma vagy áramkimaradás esetèn kp-val sem fogsz vásárolni a boltok többsègèben, mert nem menne a számlázó ès kèszletkezelő rendszer.
2023. okt. 13. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:
5: Jogszabály szerint ma Magyarországon mindenhol kell legyen kártyaolvasó. Ha ennek elmulasztását tapasztalod jelentsd a megfelelő szerveknél.
2023. okt. 14. 00:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Szinte csak bankkártyával fizetek.
2023. okt. 14. 10:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Én meg nagyon nagyon nem örülnék neki ha csak bank kártyás fizetés lenne én sokkal jobban előnyben részesítem a készpénzt. Minden hónap végén le veszek x összeget és abból gazdálkodóm pontosan tudom érzem a kezemben látom hogy mennyim van és be húzom a stopot ha úgy van és nem azért mert nincs pénzem hanem mert annyit terveztem csak költeni. Még csak idős sem vagyok. Ha kártyával fizetsz oda se figyelsz csak költesz költesz mert úgy is van rajta. Kártyával csak is a számlát fizetem mindent át utalok + magán orvos mert fogászati kezelésnél legalább 40 ezret ott hagyok. Mindenki csak sír hogy jajj nincs pénz hát én vmiért nem is csodálom.
2023. okt. 14. 15:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Magyarország még igen messze van attól, hogy megszünjön a KP, mivel igen sok területen erős a fekete gazdaság, pl. építőipar, mezőgazdasági idénymunkások, de sok kisebb cégeknél is gyakori a félszürke megoldás, ahol az alkalmazottak mnimálbérre vannak bejelentve, a többit pedig zsebbe kapják. Amíg ez nem változik, a kp is megmarad.
2023. okt. 14. 19:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!