Én ennyira naiv vagyok?

Figyelt kérdés
Volt egy személyi kölcsönöm az OTP-nél. Már nem volt sok belőle alig két év és letelt volna. Munkanélküli lettem nem tudtam fizetni. Bementem haladékot kérni erre csináltak egy tartozásrendező hitelt ami háromszorosa az eredeti hitelemnek. Erre is kértem haladékot mert ezt sem tudtam fizetni erre átadta a Faktoringnak. Tehát se haladék se csökkentett részlet. Kösz OTP! Remélem ezt a sok levelet olvassák olyanok is akik ott fejesek és NEM segítenek a kis embereknek! Mit szóltok a történetemhez?
2010. okt. 18. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Mielőtt megcsinálták volna a tartozásrendező hitelt,meg kellett volna kérdezned,hogy annak mennyi lesz a kamata,havi részlete.Szóval,bármilyen pénzügyi dologba is vágsz bele,előtte mindíg igyekezz kellő információt összegyűjteni.Kérdezni és számolni!Ez nagyon fontos,különben könnyen átverik az embert.Az OTP egyébként egyre rosszabb!Személyes tapasztalatból mondom.
2010. okt. 18. 09:44
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Sajnálom, hogy ez történt veled, de nem értem miért a bankot hibáztatod ez miatt. Hitelfelvétel előtt talán tájékozódni kellene, és mielőtt aláírod a szerződést el kell olvasni!

Nem a bank hibája, hogy figyelmetlen voltál.

Az első hitelt nem tudtad fizetni, erre felvettél egy másik hitelt kicsit alacsonyabb törlesztőrészlettel de hosszabb futamidőre. Akkor jó volt, most pedig itt sírsz nekünk, hogy háromszorosa az eredeti hitelednek? Miért, mégis mit gondoltál? Nyilván annál többet kell visszafizetned minél hosszabb a futamidő. Miután kiderült, hogy ezt sem tudod fizetni, azután ismételten haladékot vagy csökkentést kértél. Ezt elutasították, hiszen gondolom már nem vagy hitelképes, vagy már nem tudják tovább növelni a futamidőt.

A kérdésedre a válasz pedig igen, ennyire naiv vagy. De erről nem a bank tehet és megsúgom, hogy bármelyik banknál is vetted volna fel a hitelt, mindegyik így reagált volna.

Nyugodtan lepontozhatsz, de azért remélem a lelked mélyén Te is belátod, hogy igazam van.

2010. okt. 18. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Igen. Előttem már leírták.

Annyi a lényeg, hogy semmit, de semmit nem szabad elfogadni gondolkodás nélkül. Kérdezni, számolni és lesz.rni, ha a kislány az asztal másik oldalán húzza a száját. Nem értem, nálunk miért vannak még ilyen sokan (mert nem vagy egyedül, kedves kérdező), akik fenntartás nélkül aláírnak mindent, aztán meg nem értik, mi történik velük...

2010. okt. 18. 10:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem naiv vagy, hanem tájékozatlan, de sajnos nem vagy egyedül.

Mindenfajta banki "könnyítés, enyhítés" csak akkor valódi könnyítés, ha a magas kamatú személyi kölcsönt, áruhitelt, hitelkártya tartozásokat ki lehet váltani alacsonyabb kamatú jelzáloghitelre, de gyakorlatilag ez se "szociális érzékenységből" teszi a bank, ez is tiszta üzlet. Mivel egy jelzáloghitelnél az ügyfél kockázata megnő,(mindenki félti a házát), jobb a törlesztési fegyelem is ezért alacsonyabb a kamata a jelzáloghitelnek.

Egy személyi kölcsönnél a könnyítés ingatlan fedezet nélkül nem más, mint futamidő hosszabbítás, ez a legjobb üzlet a banknak, mert a havi törlesztést jobb esetben valóban csökkenti, de ezáltal az össz tartozást drasztikusan megnöveli. Így hosszú távon jóval több pénzhez jut a bank.

Nem szabad bedőlni a hamis, félrevezető reklámoknak. Mindig azt kell szem előtt tartani, hogy a bank üzleti vállalkozás, ezért semmit nem tesz humánus meggondolásból, számára csak a profit a lényeges.

egy hiteltanácsadó

2010. okt. 18. 14:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Szóval:

8 évig dolgoztam gond nélkül fizettem a hitelt!

Gyed alatt is...

Gyes után NEM vettek vissza a munkahelyemre és így munkanélküli lettem.Azóta kicsit nehezebb az élet..

Tájékozottság?

Segítséget kértem a banktól azt mondták tudnak haladékot adni, ha új hitelt kötünk stb.

Nem vagyok HÜLYE csak nagyon SZEGÉNY és ELKESEREDETT!!

Köszönöm a VIGASZTALÓ szavakat!!!

2. válaszoló:nem pontozlak le de ha ennyire ráérsz az én hülye kérdésemre válaszolni, inkább nézz magadba és gyakorolj empátiát!

Ja, nem tudod mi az!Bocs...

2010. okt. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!