Ha allampapirt veszek, de mar 2 ev mulva kell a penz, akkor is erdenes 5, 10 eves kamatozasu allampapirt venni?
Nem feltétlenül.
Jelenleg a MÁK-on keresztül 1%-ért válthatod vissza az állampapírokat - bankon keresztül ez eleve több - de ez a feltétel bármikor változhat.
Várható is, hogy fog a választások után, mert akkor már nem jelent szavazat vezetést és arra már a csökkenő infláció, jegybanki alapkamat és a remélhetőleg erősödő gazdaság miatt a jelenlegi sztár papírok jóval kevesebbet fognak hozni, mint más lehetőségek.
Az állam viszont pénzügyileg nagyon rosszul áll, nem látszik, hogy a deficitet addigra helyre teszik és nem akarnak majd hirtelen egy csomó, addigra már olcsó hitelt azonnal visszafizetni.
Emiatt jó eséllyel változhatnak a visszaváltási feltételek, nyilván nem neked kedvező irányba.
Hetes, elhiszem hogy jó dolog trollkodni, bár én sosem próbáltam, tudok jobbat. Azt is elhiszem hogy neked ez okozza az életben a legnagyobb örömet.
Ám mesélj már nekem arról légyszíves, hogy Warren Buffett hány milliárd $ értékben vásárolt magyar állampapírt? S vesd össze ezt a számot azzal, amennyiért részvényeket vásárolt és tart.
Ez az összehasonlítás mindent elmond erről a témáról, amit csak lehet.
Igazad lehet.
A tesla január óta csaknem háromszorozott. A meta négyszerezett.
Másik párezer részvény is legalább duplázott az elmúlt fél-egy évben, s a következő fél évben is lesz bőven olyan, amelyik hoz legalább 50-100%-ot.
Az állampapír hányszorozott az elmúlt fél-egy évben??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!