Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a véleményetek használt...

Mi a véleményetek használt autóra felvett hitelről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Autóvásárlás előtt álok jelenleg. A havi nettó keresetem 350.000 ft környékén van. Ebből albérletet nem fizetek. Átlagosan ételre/tisztálkodásra/számlákra és egyéb dolgokra annyi megy el hogy, 50-150 ezer forintot félre tudok tenni minden hónapban(attól függ van-e valami váratlan kiadás). Nem szeretnék egy nagyon olcsó autót venni de nem is szalonautók érdekelnek. 1,5-2 maximum 2,3 millió forintért néztem eddig autókat. Szerintetek sokkal inkább érdemes lenne gyűjteni inkább hosszasabb ideig a kocsira, vagy a személyi kölcsön is egy járható út? Természetesen tisztában vagyok azzal hogy gazdaságilag jobban megérné gyűjteni, viszont ha nem sokkal rosszabb megoldás a hitel a kényelem miatt lehet arra tenném le a voksom. Esetleg aki már vett így autót mik a tapasztalatai? Hány évre vette fel/mennyit?

2023. aug. 26. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem tudod megoldani az életed autó nélkül, tudod is fizetni a hitel törlesztőt és nem akarod beáldozni a megtakarításodat mert pl. a hitel kamatánál nagyobb hozamú valamibe tudod tenni azt a pénzt, akkor vegyél fel hitelt.
2023. aug. 26. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem nem ördögtől való a hitel, bár most magasak a kamatok. De olyan autóra, amit ennyiért kapsz nem biztos, hogy felvennék.
2023. aug. 26. 20:07
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon magasak a kamatok, az ennyiért kapható autók pedig bőven a zsákbamacska kategóriában vannak.

Ha megoldható az életed autó nélkül, akkor én nem ajánlanám ilyen kamatok mellett azt, hogy hitelt vegyél fel autóra. Sőt, igazából még azt sem, hogy autót tarts fenn.

2023. aug. 26. 23:52
 4/6 anonim ***** válasza:
21%

2 évnyi megtakarításodat akarod autóra költeni? Tehát 2 évig csak azért akarsz gürizni, hogy legyen egy nyüves autód, mert az kényelmesebb.

Hát lelked rajta.

2023. aug. 27. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem vennék hitelre autót. Gyűjts tovább vagy nézz olcsóbb használtautót.
2023. aug. 27. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:
28%
Autóra alapból idiótaság hitelt felvenni.
2023. aug. 29. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!