Postán keresztül rendelnék egy használt hangszert, hogy érdemes ezt intézni, milyen futárral, postával kinek mi a véleménye?
Sokkal inkább attól függ, milyen jól csomagolják be.
Én tucatnyi gitárt vásároltam külföldről és mindent különböző postai vagy csomagküldő szolgálatokkal küldték, egy se sérült meg.
Én is adtam már el és küldem gitárt sima postával.
A sima postai csomagra is lehet biztosítást kérni.
A lényeg:
- Leereszteni a húrokat.
- Tokon belül még külön buborékos fóliába csavarni (ha elfér, ha nem, akkor legalább valami puha textilbe)
- ha puhatokba küldik, a tokon belül érdemes elhelyezeni két méretre vágott erős kartondarabot merevítésnek
- a tokot egy megfelelő méretű erős kartondobozba helyezeni (ha nincs akkora, akkor több darabból össze lehet ragasztani ilyet, lényeg, hogy erős legyen)
- a kartondobozon belül azzal a kis habszivacs darabkákkal és/vagy buborákos fóliával, zacskókkal, összegyűrt papírokkal kitölteni a helyet és az egész doboz kívülről csomagoló ragaszószalaggla végigragasztani, legfőképp az éleket és a csatlakozási részeket.
A postai díjszabás itt van:
Ha nem vagy otthon, hagynak egy értesítést, azzal átveheted a postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!