Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi pénzt kaphatok meg a...

Mennyi pénzt kaphatok meg a fizetésemből bankszámlainkasszó esetén?

Figyelt kérdés

A végrehajtó inkasszálta a bankszámlámat.

A fizetésem 280 ezer forint. Maga az inkasszó összege 700 ezer forint.

Mennyi pénzt ad ki a bank mint mentes részt?

Ha jól olvastam, akkor a 200 ezer forint feletti rész végrehajtás alá vonható, a 200 ezer alatti összegből legfejebb 70 ezer forintot vihet el. Vagyis ha jól számoltam, kb 130 ezer forintot fog a bank kiadni. Jól számoltam?

Ugye 35 naponként egyszer kérhető a mentes rész. Vagyis Októberben úgyképzelték, hogy megélek a levegőn?

Köszi a válaszokat előre is.

2023. aug. 22. 22:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20

Nem minden bank netbankja mutatja, de bankfiókban valóban megmondják.

A levelet azért írtam, mert azt a bank kötelezően küldi. Jogszabály írja elő, s ezt be is tartják.

nov. 14. 15:48
 22/24 anonim ***** válasza:

"A levelet azért írtam, mert azt a bank kötelezően küldi. Jogszabály írja elő, s ezt be is tartják."

Nekem augusztusban elfelejtették kiküldeni, vagy bedobta a postás a szomszédba, mivel nem ajánlott levél, azok pedig kibontás után nyilván selejtezték.

nov. 14. 18:11
 23/24 anonim ***** válasza:

"Nem minden bank netbankja mutatja, de bankfiókban valóban megmondják."

Az OTP például mutatja applikációban is, onnan tudtam meg, hogy nem küldtek levelet, vagy, ha küldtek is, nem kaptam meg.

nov. 14. 18:12
 24/24 anonim ***** válasza:

"Nekem a teljes fizetésem levette azaz 192 000 Forintot ilyenkor mi van?"

Nyiss egy olyan számlát, ahonnan nem veszi le. Ezt a számlát tartsd meg, a fizudat meg kérd az új számlára, de győződj meg róla, hogy át is írták a gépben.

nov. 14. 18:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!